1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Rahvusvaheline astronoomiakonverents toob esmaspäeval kokku mainekad teadlased
Rahvusvaheline astronoomiakonverents toob esmaspäeval kokku mainekad teadlased

Rahvusvaheline astronoomiakonverents toob esmaspäeval kokku mainekad teadlased

Foto: Tartu Observatoorium
Foto: Tartu Observatoorium

Tartu Observatoorium võõrustab tuleva nädala esmaspäevast laupäevani Tallinnas ligi 200 osalejaga esinduslikku rahvusvahelist astronoomiakonverentsi, mis toob kokku suure osa selle valdkonna teadlaste absoluutsest paremikust maailmas.

Rahvusvaheline astronoomiakonverents IAU Symposium 308 “Zeldovichi Universum – kosmilise võrgustiku areng ja kasv” on pühendatud väljapaistva kosmoloogi Yakov Zeldovichi 100. sünniaastapäevale ning sellel käsitletakse ka tervele Eestile kuulsust toonud Universumi struktuuri ja tumeaine temaatikat, teatas Tartu Observatoorium.

Tallinnasse tuleb kokku suur osa selle valdkonna teadlaste absoluutsest paremikust maailmas, kelle seas on kuus maineka Gruberi teaduspreemia laureaati ja ka selle aasta preemia saajad – akadeemik Jaan Einasto ja Brent Tully.

27. juunil algusega kell 10.20 on konverentsi kavas paneeldiskussioon „Kosmoloogia tuleviku väljakutsed“, milles osalevad Gruberi teaduspreemia laureaadid Richard Bond,Carlos Frenk, Rashid Sunyaev, Brent Tully ja Jaan Einasto.

Paneeldiskussioon toimub Tallinna Ülikooli Astra õppehoones.

Head Uudised GoodNews