1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Rahvusvaheline Teddy-karude ja nukkude näitus-mess
Rahvusvaheline Teddy-karude ja nukkude näitus-mess

Rahvusvaheline Teddy-karude ja nukkude näitus-mess

12.-13. oktoobril 2013 Saku Suurhallis toimub 2. Rahvusvaheline Teddy-karude ja nukkude näitus-mess Art Teddy Planet. 2013. aasta näituse teemaks on Teddy Fashion Weekend.

Koos Eesti meistritega esindavad oma tööd ka tuntud Euroopa ja Venemaa kunstnikud, teddistid, nukumeistrid, ehete ja riiete disainerid jt. kunstialade esindajad.

Näitusel Art Teddy Planet 2013 üheskoos tuntud meistrite töödega esindavad oma debüüttöid algajatest kunstnikud.

Näituses osalevad ka muuseumid temaatiliste kollektsioonidega: karude, nukkude ja teiste kunstiteoste kollektsioonidega.

Art Teddy Planet näituse päevadel toimuvad seminarid, õppefoorumid, konkursid ja autasustamised.

Tuntud teddistid ja nukumeistrid esinevad loengutega ja korraldavad töötube nii lastele kui täiskasvanutele.

Ürituse piduliku atmosfääri kindlustavad moedemonstratsioonid ja kunstikollektiivid, mis toovad rõõmu nii väikestele kui suurtele.

Lastenurk pakub väiksematele palju huvitavaid ja loomingulisi tegevusi.

Taolisi näituseid, mis toimuvad edukalt teistes maailma osades, külastavad kollektsionäärid, nukkude ja karude hindajad, kes soovivad täiendada kollektsioone, näha tuntud meistrite ja algajatest kunstnike töid.

Art Teddy Planet 2013 näituse partneriks on Olga Lahhina Proekt „TeddyFun“.

Proekt „TeddyFun“ on suunatud Teddy-karu disainiliste kontseptsioonide efektiivsete vahendite loomisele fashion- ja olmedisainis. Vajalik kunstnike mobiliseerimisele uute tulemuste saavutamisel Teddy-karu, kui objekti, tajumises kaasaegses kultuuris, meedias ja sootsiumis.

Antud projekti esindajad toovad enda ekspositsiooni.

Oma ekspositsioone esindavad ka nukukunsti arengu ja toetuse kultuurifond „Maailma nukud“ ja Irina Mõzina nukkude galerii „Vahtanov“.

Rahvusvaheline näitus Art Teddy Planet – on suurejooneline sündmus eesti kultuurilises elus, mis toob palju ärksaid muljeid, unustamatuid kohtumisi ning osutub inspiratsiooniallikaks nii külalistele kui osalejatele!

Head Uudised GoodNews