1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Rakveres arutletakse täna ja homme vastutustundliku metsamajandamise üle
Rakveres arutletakse täna ja homme vastutustundliku metsamajandamise üle

Rakveres arutletakse täna ja homme vastutustundliku metsamajandamise üle

Foto: Vello Veskimäe

Täna ja homme toimub Rakveres vastutustundlikku puiduettevõtlust ja jätkusuutliku puidu hankepoliitikaid tutvustav seminar, kus käsitletakse vastutustundliku metsamajandamise, ettevõtluses sotsiaalse ja keskkonnaalase vastutuse küsimusi ning nende seotust avaliku sektori igapäevatöösse puutuvate riigihangetega.

Seminarid on suunatud avalikus sektoris hangetega seotud teenistujatele ning töötajatele ja metsatööstuses tegutsevatele ettevõtjatele.

Rakveres arutusele tulev temaatika on Euroopas vägagi aktuaalne: alates 2013. aasta märtsist nõuab Euroopa Liidu puidumäärus, et kogu puit Euroopa Liidu turul pärineks legaalsetest allikatest.

Mitmed ELi liikmesriigid (Austria, Belgia, Taani, Soome, Prantsusmaa, Saksamaa, Holland ja Ühendkuningriik) on vastu võtnud jätkusuutliku puidu hankepoliitikad. Teised riigid on välja töötanud poliitikad teatud tootekategooriate kohta, nt mööbel ja paber, või on edendanud vastavat valdkonda oma riigihangete õigusaktide raames.
Seminare viib läbi FSC Eesti Töögrupi esindaja Indrek Talpsep.
Seminarid toimuvad Art Cafe seminariruumis (Lai 18), algus esimesel päeval kell 10 ja teisel päeval kell 9.
Seminarid korraldatakse projekti Sustainable Timber Action in Europe raames, kus Rakvere Linnavalitsus on üks projektipartneritest.

Projekti üks eesmärke on abistada Euroopa avalikku sektorit selles, et puidutoodang ning puidukaubandus oleks õiglane ja jätkusuutlik. Projekti eesmärgiks on Euroopa avaliku sektori teavitamine puidukaubandusega seotud inim- ja keskkonnamõjudest ning kuidas nad mõjutavad õiglast puidu ostu ja müüki.

Head Uudised GoodNews