1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Rändnäitus „Parlament 95“ jõudis Tartusse
Rändnäitus „Parlament 95“ jõudis Tartusse

Rändnäitus „Parlament 95“ jõudis Tartusse

Foto: Archibald-Stiwan Kald
Foto: Archibald-Stiwan Kald

Tänasest on Tartu Lõunakeskuses avatud rändnäitus „Parlament 95“, millega tähistatakse Riigikogu 95. sünnipäeva. Näitus jääb avatuks kuni septembri teise nädalani.

Näitusel on inimeste peade kohal hõljuval pildikogul ülevaade Riigikogu ajaloo olulisematest sündmustest.

“Riigikogu näituse disainimine kaubanduskeskkonda on väljakutse,“ ütles brändiagentuur Identity loovjuht Ionel Lehari, kes on väljapaneku üks loojatest. „Seega esmakohtumine valmis tööga reaalses elus on tõehetk, mida oodata ja karta. Parlament 95 näituse puhul võin täie kindlusega öelda, et fotode valiku üle võib uhkust tunda. Lähen näitust kindlasti Tartusse vaatama, et näha, kuidas see Lõunakeskuses mõjub,“ sõnas Lehari.

 

Foto: Archibald-Stiwan Kald
Foto: Archibald-Stiwan Kald

23. aprillil 1919 tuli Tallinnas kokku esimene iseseisvas Eestis rahva poolt valitud esindus – Asutav Kogu. Iseseisvusdeklaratsiooni, põhiseaduse ja maaseaduse vastu võtnud ning Eesti riigi jaoks üliolulisi küsimusi lahendanud esindus tegutses kui parlament. Asutava Kogu otsused panid aluse Eesti riigile.

Näitus valmis Riigikogu Kantselei avalike suhete osakonna koostöös brändiagentuuriga Identity ja disainibürooga Ruumilabor. Juunis oli pildikogu üleval Rakveres ning juulis Narvas.

Head Uudised GoodNews