1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Raplamaa Kultuuripärl 2012 on tunnustatud lastekirjanik Harri Jõgisalu
Raplamaa Kultuuripärl 2012 on tunnustatud lastekirjanik Harri Jõgisalu

Raplamaa Kultuuripärl 2012 on tunnustatud lastekirjanik Harri Jõgisalu

1. jaanuari õhtul tunnustas Kultuurkapitali Raplamaa Ekspertgrupp Rapla Kultuurikeskuses oma maakonna säravamaid kultuuri- ja spordiinimesi.

Laureaate oli kokku 35. Välja anti 30 aastapreemiat, 4 kultuuripreemiat ning Kultuuripärl 2012 tiitel. Kolmas kord anti kultuuripärli tunnustus välja koostöös Raplamaa Omavalitsuste Liidu ning Rapla Maavalitsusega. Tunnustusi jagati teatri-, muusika-, rahvamaja-, raamatukogu-, spordi- ja kunstiinimestele ning ühendustele ja mitmete muude alade tegijatele.

Raplamaa Kultuuripärli 2012 tiitel anti armastatud ja tunnustatud lastekirjanik Harri Jõgisalu`le pikaaegase ja väärika loomingulise tegevuse eest.

Ta on üks tuntumaid lastekirjanikke ja ka vanim Eesti lastekirjanik. Möödunud aastal sai ta 90-aastaseks. Kaua aastaid töötas ta Märjamaa keskkoolis õpetajana, pannes aluse mitmele tugevale traditsioonile: kooliaed, -metskond, -muuseum, loodusnurk, kodu-uurimuslik tegevus. Sellest eluperioodist pärinevad meile tuntud raamatud – „Käopoja tänu“, „Kärp“, „Sass ja Jass“ , „Suutäis soolast“. Tema teoste puhul on tunnustatud selget mõtet, ilusat eesti keelt ja selget väljendatud suhtumisi.

Viimasel ajal ilmunust paistavad silma tema meenutused möödunust. „Mälestused I. Grand Marinast Kadriorgu“ ja „Mälestused II. Märjamaalt Tallinna ja kaugemale“ annavad kirjaniku elust põhjaliku ülevaate , pakkudes samas huvitavat läbilõiget ajaloost. Peagi on ilmumas memuaaride kolmas teos.

Imetlust väärib autori meenutuste täpsus ja inimlikkuse säilitamine. Vaatamata kõrgele eale jätkab ta loometegevust. Oma mahuka elutöö ja paikkondliku ajaloo väärtustamisega on Raplamaa Kultuuripärli tiitli vääriline Harri Jõgisalu.

Head Uudised GoodNews