1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. RATASTOOLIREIV! Vabale Lavale jõuab ratastoolireiv ja techno-tantsulavastus
RATASTOOLIREIV! Vabale Lavale jõuab ratastoolireiv ja techno-tantsulavastus

RATASTOOLIREIV! Vabale Lavale jõuab ratastoolireiv ja techno-tantsulavastus

RaveMachineAustria koreograaf Doris Uhlich, kes on eestlastele tuttav sügisel esietendunud Vaba Lava kuraatoriprogrammi kuuluva menuka tantsulavastusega „alastusest enam“, on Eestis tagasi.

Märtsis jõuab Vabale Lavale koreograafide Doris Uhlichi ning Michael Turinsky verivärske tantsulavastus „Ravemachine“.

“Ravemachine” on Doris Uhlichi teine tehnokultuurile pühendatud tantsulavastus 2014. aastal valminud lavastuse “Universal Dancer” kõrval. “Ravemachine” kujutab endast Doris Uhlichi ja ratastoolis tantsiva Michael Turinsky emotsionaalselt laetud duetti – tantsijate kehad reageerivad muusikale, alluvad rütmile ning ratastoolis tantsivast mehest saab tõeline reivimasin. Telliskivi loomelinnak, osalt ülesehitatud, osalt veel varemetes, sekundeerib lavastuse meeleole kõige olemuslikumal moel. Ühtlasi suhestub “Ravemachine” veebruaris esietendunud Vaba Lava kuraatorprogrammi lavastusega “Kes kardab pimedat?” tõstes taas fookusesse puuetega inimesed.

ravemachine2

Esietendus toimub 26. märtsil kell 19.00, millele järgneb Vabal Laval ratastoolireiv “Every Body Boom! All Machines Welcome!”, kuhu on oodatud pidulised nii ratastoolidega kui ilma. Plaadimängijate taga on Boris Kopeinig ning Doris Uhlich Viinist. Uksed avatakse kl 20.30.

27. märtsil kell 17.00 toimuvale etendusele järgneb vestlus tantsijatega.

Piletid hinnaga 16/12 eurot müügil Piletilevis. Puudega inimese saatja pääseb etendusele ja reivile tasuta.

Vaba Lava on kaasaegne ja avatud etenduskunstide keskus, mille eesmärgiks on pakkuda väiketeatritele ja vabatruppidele soodsaid arengutingimusi nii teatrihoone kui erinevate tugiteenuste näol, ning arendada rahvusvahelist koostööd. Teatrikeskus on avatud uutele kooslustele ja värsketele ideedele. Vaba Lava suurtoetaja on telekommunikatsioonifirma Starman.

Head Uudised GoodNews