1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Reedel toimub Tartus haridusmess Intellektika
Reedel toimub Tartus haridusmess Intellektika

Reedel toimub Tartus haridusmess Intellektika

Reedel, 8. veebruaril tasub Tartut külastada kõigil neil, kel soov õpinguid jätkata või end ametialaselt täiendada, sest toimub haridus- ja karjäärimess Intellektika.

Messi eesmärk on tutvustada õppimisvõimalusi kutse- ja kõrgkoolides Eestis ja välismaal ning jagada infot töövõimaluste kohta.

“Messist võtab tänavu osa 65 eksponenti. Ainuüksi töötubasid viiakse päeva jooksul läbi üle 50. Lisaks toimub messi hõlmav programm kahel laval,” ütles korraldaja Teno Kikkul.

Lavaprogramm saab alguse Joosep Matjuse loodusfilmi “Tuulte tahutud maa” ühisvaatamisega ja lõpeb foorumiga, kus arutlevad Mailis Reps, õpilasesinduste liidu aseesimees Joosep Kään ja töötukassa Tartumaa osakonnajuhataja Jane Väli. Semiootik Mihhail Lotman vestleb ülikoolide rollist Euroopa kultuuris.

Tänavuse messi üheks alateemaks on maaelu, kus tutvustatakse maamajanduslikke erialasid ja töövõimalusi eeskätt väljaspool linnu. Saab uudistada kaasaegset traktorit ja vestelda tippspetsialistidega, kes edendavad maapiirkondades ettevõtlust.

Kuivõrd eelmise Intellektika gravitatsiooniautodevõistlus osutus populaarseks, saab ka sel korral end gravitatsioonisõiduki ehitamises proovile panna. Samuti võõrustab Intellektika noorte luulevõistlust Luuleprõmm.

Messile saab sõita tasuta bussiga, mis liigub marsruudil kaubamaja-messikeskus.

Head Uudised GoodNews