1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. REKORDILINE INIMKETT! Suurpered moodustavad Tallinnas rekordilise inimketi
REKORDILINE INIMKETT! Suurpered moodustavad Tallinnas rekordilise inimketi

REKORDILINE INIMKETT! Suurpered moodustavad Tallinnas rekordilise inimketi

KäedHomme kell 12 moodustavad sajad lapsed ja vanemad Tallinna kesklinna Eesti kõige pikema suurperede-inimketi.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu presidendi Aage Õunapi sõnul osaleb aktsioonis üle 400 inimese üle Eesti. “Loodame külmakraade trotsides ja üksteisel käest kinni hoides näidata, et Eesti tõeline rikkus on lasterikkus,” ütles Õunap ning lisas, et ühtlasi selguvad sel päeval need soovid, mis möödunud aasta detsembris alanud Solaris Keskuse heategevuskampaania raames tänavu ellu viiakse.

Aage Õunapi sõnul saatis kampaanias osalemiseks oma suurema või väiksema unistuse rekordilised 141 Eesti perekonda, kuhu kuulub kokku enam kui 1100 liiget. “See tähendab, et oma väga isiklikku, ent hetkel kättesaamatut unistust jagas meiega iga kümnes suurperede liitu kuuluv vähemalt neljalapseline perekond,” märkis Õunap ning lisas, et kuigi suurem osa soovidest puudutas eluaseme remonti, ehitustöid ja kodutehnika soetamist, unistatakse palju ka ühistest puhkustest ja perereisidest. “Kaks soovi olid aga näiteks hoopis vanemate pulmadega seotud,” lisas Õunap.

Solaris Keskuse turunduse projektijuhi Paula Toomeli sõnul ootab peale ühist inimketi moodustamist kõiki kampaanias osalenud peresid ka suur tasuta tänuüritus, kuhu kuulub kinokülastus, ühine lõuna ning Getter Jaani kontsert. “Põhiline, mis meile saabunud taotlusi lugedes silma jäi, oli see, et nelja- kuni üheksaliikmelise pere jaoks on kõige suurem luksus just ühiselt koosveedetud kvaliteetaeg ja sellest tuntakse ka enim puudust,” selgitas Toomel, et nii suure pere jaoks võib ühine kino- või kontserdikülastus olla samas hinnaklassis pere kuu toidueelarvega ja jääda seetõttu vaid sooviks. “Ühise üritusega tahamegi rõõmustada nii lapsi kui ka tänada tublisid Eesti emasid-isasid.”

Eesti Lasterikaste Perede Liidu ja Solaris Keskuse heategevuskampaanias said osaleda kõik suupered, kes saatsid 2015. aasta viimase kuu jooksul vastava taotluse oma suurima sooviga. Elluviidavad unistused kuulutatakse välja 9. jaanuaril kell 16 Solaris Keskuses, kus toimub ka suurperede tänuüritus.

Head Uudised GoodNews