1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Renault’ liiklusohutuskonkursi võitsid Laulasmaa kooli õpilased
Renault’ liiklusohutuskonkursi võitsid Laulasmaa kooli õpilased

Renault’ liiklusohutuskonkursi võitsid Laulasmaa kooli õpilased

_IMG_9730Renault’ liiklusohutusprogrammi „Ohutu liiklemine kõigile“ raames läbi viidud üle-eestilise liiklusohutust ja keskkonnasäästlikke liiklemisviise propageeriva konkursi „Sinu idee, Sinu algatus“ võitis Laulasmaa kooli 4. klass projektiga „Koolitee turvalisemaks“.

20. mail Laulasmaa koolis toimunud konkursi pidulikul lõpetamisel said võidumeeskonna õpilased tunnustuseks nende pingutuste eest nutika Samsungi fotokaamera.

Laulasmaa kooli selle aasta jaanuaris alguse saanud kampaania „Koolitee turvalisemaks!“ eesmärk oli pöörata suuremat tähelepanu kodukoha liikluse turvalisemaks muutmisele. Võimalike ohtude ja probleemide kaardistamiseks korraldati ajurünnakuid ning intervjueeriti nii lapsevanemaid kui kooli- ning vallaspetsialiste. Suurima mureallikana kerkis esile koolibussi peatuste märgistuse puudumine.

„Kuna konkursi pealkiri on „Sinu idee, Sinu algatus“, siis Laulasmaa kooli projektis on lisaks ideele esile toodud ka tänuväärne algatus,“ ütles Renault’ liiklusohutusprogrammi konkursi žürii liige Maanteeameti liikluskasvatustalituse juhtivspetsialist Eve-Mai Valdna. „Nimelt on lapsed koos aktiivsete lapsevanematega edastanud võimalikud lahendusettepanekud nii Keila vallale kui ka Maanteeametile ning on vajadusel valmis ise käed külge lööma, et lastel oleks peatustes ohutu bussi oodata.“

Eve-Mai Valdna sõnul olid kõik osalenud koolid väga tublid, projektid hästi läbimõeldud ja põnevad. „On näha, et aina rohkem lapsi on huvitunud liiklusest, selle ohtlikkusest ning soovist midagi oma kodukoha liiklusvaldkonnas muuta“.

Tänavu kolmandat korda toimunud konkursil osalesid lisaks võidukoolile ka Paide Ühisgümnaasium projektiga „Turvaline koolitee“, Ristiku põhikool projektiga „Liikle targalt ja ohutult!“ ning Lehola kool projektiga „Tahan olla nähtav“.

Võitja valis punktihääletuse teel välja žürii, kuhu kuulusid Kristel-Liis Kaunismaa Politsei- ja Piirivalveametist, Eve-Mai Valdna Maanteeametist ning Indrek Luberg Renault edasimüüja esindaja ABC Motorsist.

Renault liiklusohutusalane konkurss „Sinu idee, Sinu algatus“ on osa “Ohutu liiklemine kõigile” programmist, mis on mõeldud 6-12 aastastele õpilastele. Konkursi eesmärgiks on muuta oma ning teiste kogukonna liikmete ohutu ja keskkonnasäästlik liiklemine elementaarseks ja igapäevaseks tegevuseks.

Renault, toetudes oma ohutusalastele teadmistele, arendab liiklusharidusprogrammi “Ohutu liiklemine kõigile” www.ohutuliikleminekoigile.ee. 2000. aastal käivitatud rahvusvaheline projekt on eelkõige mõeldud lastele ja teismelistele ning sellesse on kaasatud juba rohkem kui 14 miljonit last 35 erinevast riigis. Liiklusharidusprogramm “Ohutu liiklemine kõigile” on üks vanemaid ja suuremaid autotootjate loodud laste liiklusohutuse suurendamisele suunatud projekte.

Head Uudised GoodNews