1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Riias avatakse Eesti juubeliaasta puhul fotonäitus „Enne ja nüüd“
Riias avatakse Eesti juubeliaasta puhul fotonäitus „Enne ja nüüd“

Riias avatakse Eesti juubeliaasta puhul fotonäitus „Enne ja nüüd“

Foto: Peeter Sirge (2017.a)

27. märtsil avatakse Riia toomväljakul fotonäitus, kus on kõrvuti eksponeeritud Tallinna vaated 100 aastat tagasi ja tänapäeval. Näitus valmis Tallinna Kultuuriameti, Tallinna Linnaarhiivi, Rahvusarhiivi ja Riia Linnavolikogu koostöös Eesti ja Läti juubeliaastaks.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on näitusel eksponeeritud 20 arhiivifotot ja 20 uut fotot peamiselt Tallinna vanalinnast, millel kujutatud paigad on kindlasti tuttavad meid külastanud riialastele. „Näitus annab võimaluse võrrelda 20. sajandi alguse Tallinna tänavaid, hooneid ja inimesi tänapäevaste vaadetega. Hoolimata maailmasõdadest ja riigikordade vahetusest on enamik arhiivifotodel kujutatud paikadest äratuntavad ka nüüd,“ lisas abilinnapea.

Arhiivifotodelt pärit kohad püüdis kaadrisse fotograaf Peeter Sirge. Pildiallkirjad sõnastas kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa ja näituse sissejuhatuse kirjutas ajaloolane Küllo Arjakas.

Pika jala väravatorn enne I maailmasõda

Samaaegselt Tallinna näitusega avatakse Riia toomväljakul ka Vilniuse fotonäitus. Näitus jääb Riias avatuks kuni 25. aprillini. Tallinnas avatakse fotonäitus „Enne ja nüüd“ Tallinna päeval 15. mail ning Riia ja Vilniuse fotonäitused jõuavad Tallinna Vabaduse väljakule 20. augustiks. Fotonäitused kolmes pealinnas on esimene Tallinna, Riia ja Vilniuse ühisprojekt Eesti, Läti ja Leedu juubeliaastal. Sellele järgnevad lipuvärvides lillepeenrad 2018. aasta kevadel ja suvel ning pealinnade linnaorkestrite kontserttuur augustis ja septembris.

Head Uudised GoodNews