1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Riigikogu konverentsisaalis näeb vaimupuudega inimeste fotonäitust
Riigikogu konverentsisaalis näeb vaimupuudega inimeste fotonäitust

Riigikogu konverentsisaalis näeb vaimupuudega inimeste fotonäitust

Vaimupuu näituse avamine

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna avas täna Riigikogu konverentsisaalis vaimupuudega inimeste fotokonkursi võidutööde näituse. „Tulemus on tõesti vaimustav; iga pildi taga võib näha oma mõtet ja tugevat emotsiooni,“ ütles Tsahkna, kes andis edasi Riigikogu sotsiaalkomisjoni tänusõnad kõigile konkursi korraldajaile ja sellest osavõtjaile. Tsahkna lisas, et vaimupuudega inimeste tegemised on tihti tänamatult avalikkuse eest varju jäänud ning rõhutas, et Riigikogu sotsiaalkomisjon on alati avatud kuulama ka vaimupuudega inimeste muresid ja toetama nende ettevõtmisi. „Olen veendunud, et sellel näitusel on oluline roll nende inimeste silmaringi avardamisel, kel puudub kokkupuude puuetega inimeste probleemidega,“ ütles Tsahkna.

Fotokonkursi „Loodusfoto 2012” korraldasid läinud suvel ajakiri Vaimupuu ja Nikon vaimupuudega inimestele. Ürituse eesmärgiks oli tuua vaimupuudega inimesed kodust välja ning panna nad nägema loodust uue nurga alt. Pildistamisel võis kasutada sõprade, sugulaste ja tegevusjuhendajate abi. Pildi juures hinnati enim emotsiooni, seepärast ei omanud tähtsust, millega foto üles võeti – kas professionaalse fotoaparaadi, „seebika”, tahvelarvuti või telefoniga.

Ajakirja Vaimupuu toimetada aitava Kerttu Rakke sõnul laekus konkursile ligi 1100 fotot üle Eesti, mille hulgast paremaid välja valida oli väga keeruline. Näitus pandi kokku kümnest paremast fotost ja seda on varem eksponeeritud Päevakeskuses Käo ja sotsiaalministeeriumi hoones. Välja valitud piltidest valmis ka ajakirja Vaimupuu 2013. aasta kalender.

Ajakiri Vaimupuu on MTÜ Vaimupuu poolt välja antav ajakiri vaimupuudega inimestele, nende sõpradele, sugulastele ja tuttavatele. Ajakirja eesmärk on kajastada vaimupuudega inimeste elu positiivsest küljest. Ajakirjaga saab tutvuda internetis www.vaimupuu.ee ja Facebookis Vaimupuu lehel.

Head Uudised GoodNews