1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Riigikogus avatakse täna näitus „Lapse hääl, lapse õigused“
Riigikogus avatakse täna näitus „Lapse hääl, lapse õigused“

Riigikogus avatakse täna näitus „Lapse hääl, lapse õigused“

LastekaitsepaevRiigikogu esimees Eiki Nestor ja Norra suursaadik Dagfinn Sørli avavad täna kell 13 Riigikogu hoone II korrusel näituse „Lapse hääl, lapse õigused“, mis kajastab Eesti erinevate vabaühenduste poolt tehtud ettevõtmisi laste ja noorte heaolu tagamiseks. Näitusega tähistatakse Euroopa Majanduspiirkonna (EMP) ja Norra toetuste Vabaühenduste programmi ühe perioodi lõppu ning uue perioodi algust.

Riigikogu esimees Eiki Nestor tõi esile Eesti vabaühenduste tegevuse, kes on võtnud oma ülesandeks aidata kaasa laste heaolu tagamisele ja nende õiguste kaitsmisele, sealhulgas ka laste arvamusega arvestamisele. „Tänane näitus tuletab meile kõigile meelde, kui väga on vaja lapsi kuulata ja nende arvamust kuulda võtta,“ ütles Nestor. Ta hindas kõrgelt Norra toetust Eesti vabaühendustele.

Meil on hea meel, et Norral on olnud võimalus toetada 70 vabaühenduste projekti Eestis viimaste aastate jooksul,“ ütles Norra suursaadik Dagfinn Sørli. „Vabaühendustel on suur roll tolerantse ja kõikide huvidega arvestava ühiskonna tugevdamisel, millest me kõik võidame,“ rõhutas suursaadik.

Näitus pakub pilguheitu Lastekaitse Liidu laste õiguste teemalistesse koolitustesse, Loometaru erivajadustega laste kunstiprojekti, Hellenurme Noortekeskuse orienteerumisöösse ning mitmetesse teistesse vabaühenduste toredatesse ettevõtmistesse, mis on saanud toetust EMP ja Norra toetustest. Näitus jääb avatuks kuni 26. maini.

Head Uudised GoodNews