1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Riigikogus näeb Saskia Järve isikunäitust „Mälu kaob“
Riigikogus näeb Saskia Järve isikunäitust „Mälu kaob“

Riigikogus näeb Saskia Järve isikunäitust „Mälu kaob“

saskia-jarveRiigikogu kunstisaalis on avatud Saskia Järve isikunäitus „Mälu kaob“, mille läbivaks teemaks on mälestuste moondumine mälus.

Riigikogu esimehe Eiki Nestori sõnul on näitusel tähenduslik pealkiri. „Elu on tõepoolest näidanud, et aeg-ajalt meenuvad sündmused, kus tuleb esile negatiivne taust ja varjutab positiivse aspekti. Selle maalinäituse vaatamine peaks meid aitama  saada aru põhjustest, miks mälestused toimunust võivad hiljem olla negatiivse varjundiga. Et seda vältida, siis soovitan kõigile olla juba käesoleval ajal keerulistes olukordades positiivsel lainel,“ ütles Nestor.

Näitusel eksponeerib Saskia Järve õlimaale, millel on kujutatud neutraalseid mälestusi ja neile vastanduvaid sündmusi. Need on seotud erinevate negatiivsete emotsioonidega, näiteks hirmuga. Kunstnikku huvitab küsimus – kui õigesti me mäletame sündmusi, mis meie elus on aset leidnud. Autor lähtuski maalides, et negatiivsed sündmused võivad mälestustest tõrjuda positiivsed jooned ja püüdis näha detaile, mis on selle põhjuseks.

Saskia Järve on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia bakalaureuseõppe maalikunsti erialal 2007. aastal ja magistriõppe samas 2009. aastal. Ta on esinenud isikunäitustega Hobusepea galeriis ja Draakoni galeriis Tallinnas ning Tartu Kunstimajas. Autor on osalenud paljudel ühisnäitustel Eestis, Suurbritannias, Baltimaades, Kanadas, Itaalias ja Soomes ning on pälvinud 2008. aastal Margaret Kevendi stipendiumi ja aastal 2007 EKA noore kunstniku preemia ühisnäituse eest Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumis. Saskia Järve on Eesti Kunstnike Liidu, Eesti Maalikunstnike Liidu ja Toronto Eesti Kunstnike Koondise liige.

Toompea lossi pääsemiseks tööpäevadel kella 10-16 on vaja esitada isikut tõendav dokument.

Head Uudised GoodNews