1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Riigikogus saab näha fotonäitust Baltimaade poliitilisest koostööst
Riigikogus saab näha fotonäitust Baltimaade poliitilisest koostööst

Riigikogus saab näha fotonäitust Baltimaade poliitilisest koostööst

Foto: Riigikogu
Foto: Riigikogu

Riigikogu korraldab neljapäeval ja reedel Balti Assamblee 33. istungjärgu ja 20. Balti Nõukogu istungi. Nimetatud üritusele on pühendatud ka alates tänasest Riigikogu fuajees avatud ülevaatlik näitus Balti riikide omavahelisest koostööst.

Riigikogu aseesimehe ja Balti Assamblee presidendi Laine Randjärve hinnangul on kolme Balti riigi koostöö saamas sisse uue hoo seoses esile kerkinud poliitiliste ja majanduslike probleemide lahendamisega. „ Balti Assamblee istungitel on kinnistunud arusaam, et nii omavaheline koostöö kui ka tegutsemine Euroopa Liidu raames saab olla edukas läbi ühiste seisukohtade väljatöötamise ja nende kaitsmise,“ ütles Randjärv. Tema sõnul on viimastel aastatel just Eesti eestvedamisel pööratud tähelepanu innovatsioonile erinevates valdkondades, et tagada Balti regiooni konkurentsivõime.

Fotonäitus kajastab Balti Assamblee tegevus alates 1988. aastast kuni tänapäevani, samuti koostööd rahvusvahelisel areenil. Näitus toob esile erinevate perioodide tähtsamad arengud ja sündmused. Rikkalik fotomaterjal kajastab Balti riikide taasiseseisvumist, vene vägede lahkumist ja Balti ketiga seotud sündmusi.

Näitusel on jäädvustatud Balti riikide parlamentaarse koostöö tähtsamad sündmused. Rõhutatakse Balti riikide parlamendisaadikute panust ja kindlameelsust omariikluse ja enesemääramisõiguse taastamisel. Väljapanek annab kujuka pildi ajastute ja põlvkondade vahetumisest, tuues esile kolme Balti riigi vabadustaotluste tugevad juured, millest on välja kasvanud Balti koostöö ja sõprus.

Head Uudised GoodNews