1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Riik kutsub tunnustama parimaid haridustöötajaid ja hariduse toetajaid
Riik kutsub tunnustama parimaid haridustöötajaid ja hariduse toetajaid

Riik kutsub tunnustama parimaid haridustöötajaid ja hariduse toetajaid

Juba seitsmendat korda tunnustab haridusministeerium haridustöötajaid ja hariduse toetajaid pidulikul aasta õpetaja galal.

Haridusminister Mailis Repsi sõnul on õpetajaameti väärtustamine ministeeriumi kõige olulisemate tööülesannete pingerea tipus: „Olen südamest tänulik õpetajaile, kes on viinud meie hariduse tippu, nad kõik väärivad tunnustust. Riikliku hariduspreemiaga saame esile tõsta aga parimatest parimaid, kes on teistele eeskujuks ja meelitavad oma tööga tänaseid noori õpetajaametit omandama.“

Kandidaate saab esitada 18. aprillini 13 kategoorias. Pärast kandidaatide esitamist alustavad parimate väljaselgitamiseks tööd maakondlikud komisjonid ja kõrghariduse komisjon. Seejärel asub tööle riiklik hariduspreemiate komisjon, kuhu kuuluvad haridusega seotud organisatsioonide esindajad. Auhinnad antakse välja galal “Eestimaa õpib ja tänab“, millest teeb otseülekande Eesti Televisioon.

Üheksa kategooria auhind on riiklik hariduspreemia 10 000 eurot: aasta lasteaiaõpetaja, aasta klassiõpetaja, aasta klassijuhataja, aasta põhikooli aineõpetaja, aasta gümnaasiumiõpetaja, aasta kutseõpetaja, aasta õppejõud, aasta õppeasutusejuht, aasta tugispetsialist. Riikliku haridustöötaja elutööpreemia  suurus on 65 000 eurot. Väiksemate preemiatega pärjatakse aasta haridussõbra ja aasta haridusteo laureaate. Sel aastal lisandus aasta kooli konkurss.

Head Uudised GoodNews