1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Riik pakub riskilaste programmi raames ligi seitse miljonit toetust
Riik pakub riskilaste programmi raames ligi seitse miljonit toetust

Riik pakub riskilaste programmi raames ligi seitse miljonit toetust

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

Haridus- ja teadusministeerium on valmis tänavu jagama riskilaste- ja noortega seotud tegevuste toetamiseks laiali ligi seitse miljonit eurot, mis pärineb Euroopa majanduspiirkonna finantsmehhanismist toetatavast programmist.

Euroopa majanduspiirkonna 2009–2014 perioodi finantsmehhanismist toetatava programmi „Riskilapsed ja –noored“ eesmärk on kohalike omavalitsuste toetamine parandamaks nende võimekust töös riskis olevate laste ja noortega, sealjuures on Eestis just kohalikel omavalitsustel laste kaitsmisel ja toetamisel oluline roll, seisab haridus- ja teadusministeeriumi seletuskirjas.

Samas puudub kohalikel omavalitsustel sageli lastele ja noortele suunatud tulemuslike teenuste väljatöötamiseks ja rakendamiseks võimekus ja piisavad ressursid kas põhjusel, et nende haldussuutlikkus või tulubaas on väike, nad asuvad kaugel tõmbekeskustest ja rahvusvähemuste osakaal nende territooriumil on suur. “Omavalitsused vajavad oma ülesannete täitmiseks tuge ja koordineeritud koostööd. Toetuste abil on võimalik välja töötada ja rakendada tulemuslikke koostöö- ja tugiskeeme ning noorte abistamiseks vajalikke toetusmeetmeid,” leiab ministeerium.

Eelnõu vastuvõtmisega ei kaasne riigile otseseid rahalisi kulutusi. Programmi maht on 7 652 941 eurot, millest projektidele eraldatakse 6 985 361 eurot. Programmi juhtimis-, kahepoolsete suhete ning täiendavate tegevuste planeeritud vahendid on summas 667 580 eurot. Projektide kaasfinantseering elluviijate poolt on 1 232 710 euro ulatuses rahalises ja mitterahalises vääringus.

Head Uudised GoodNews