1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Rohelise Energia lepingu sõlminute arv on aastaga kolmekordistunud, esirinnas naised ja noored!
Rohelise Energia lepingu sõlminute arv on aastaga kolmekordistunud, esirinnas naised ja noored!

Rohelise Energia lepingu sõlminute arv on aastaga kolmekordistunud, esirinnas naised ja noored!

Foto: Pixabay.com

Möödunud aastal kolmekordistus Eesti Energias sõlmitud „Rohelise Energia“ lepingute arv. Eesti Energia klientidest tarbib jaanuari seisuga 100% taastuvatest energiaallikatest toodetud elektrit 10 045 majapidamist.

Eesti Energia pakub oma klientidele võimalust tarbida kõikide elektripakettide kasutamisel vaid taastuvenergiat ja sõlmida selleks Rohelise Energia leping. Eesti Energia energiamüügi Eesti turu juhi Jaak Jõgi hinnangul mängib iga kliendi valik olulist rolli selles, milline on meid ümbritsev keskkond ning energiatootmine.

„Rohelise Energia ostmisega mõjutavad meie kliendid elektritootmise arengut, et ümbritsev keskkond oleks paremini hoitud ning olemasolevad loodusvarad otstarbekamalt kasutatud. Eesti Energia strateegiline eesmärk on 2021. aastaks toota 40% elektrist taastuvatest- ja alternatiivsetest allikatest. Mida rohkem on Rohelise Energia kliente, seda suuremaks kasvab taastuvenergia osakaal elektritootmises,“ sõnas Jõgi.

Rohelise Energia tootmiseks kasutatakse Eesti Energias 100% taastuvaid energiaallikaid: vett, tuult, päikest, olmejäätmeid, biogaasi ja biomassi. Rohelise Energiaga saavad kliendid liituda, kui sõlmivad või muudavad oma elektrilepingut. Eesti Energia tagab, et 100% kliendi tarbitud energiakogusest on toodetud taastuvatest energiaallikatest. Rohelise Energia lepingut saavad sõlmida ka ettevõtted, kes saavad kasutada Rohelise energia kaubamärki ka oma ettevõtte turundamisel. Täna on Rohelise Energia elektrileping ligi 500 Eesti Energia ärikliendil.

Fakte Rohelise Energia tarbimise kohta

  • 60% Rohelist energia lepingutest on sõlminud naised
  • Noored hoolivad tulevikust – just nemad on peamised Rohelise energia kasutajad
  • 43% Rohelise energia tarbijatest elavad Harjumaal, järgnevad Tartumaa, Ida-Virumaa ja Pärnumaa
Head Uudised GoodNews