1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Rokilegendi fännide kaasabil valminud SRINGSTEEN & I linastub ühel õhtul valitud kinodes
Rokilegendi fännide kaasabil valminud SRINGSTEEN & I linastub ühel õhtul valitud kinodes

Rokilegendi fännide kaasabil valminud SRINGSTEEN & I linastub ühel õhtul valitud kinodes

22. juulil leiab Forum Cinemas kinodes Tallinnas, Tartus ja Narvas aset eriseanss, mis toob üheaegselt 50 riigi kinosaalidega Eesti publikuni rokilegendi Bruce Springsteeni fännide foto- ja videomaterjali põhjal valminud muusikadokumentaali SPRINGSTEEN & I (Springsteen ja mina).

Selle ainulaadse filmi loomisest võtsid osa tuhanded fännid üle kogu maailma, kelle südamlikud meenutused ja austusavaldused Ameerika rokilegendile on põimitud tema parimate palade ning seniavaldamata kontsertmaterjaliga.

Projekti eestvedaja on meisterprodutsent Ridley Scott, kes on toonud oma kuulsusrikka karjääri jooksul vaatajateni sellised filmid nagu „Tulnukas“ (1979), „Thelma ja Louise“ (1991), „Gladiaator“ (2000), „Hannibal“ (2001) ja„Prometheus“ (2012). Scotti sõnul on SPRINGSTEEN & I meisterlikult kokku pandud lugu, mille läbivaks teemaks on see eriline side ühe artisti ja nende inimeste vahel, keda tema looming on sügavalt puudutanud.

Filmi materjali kogumiseks kutsus režissöör Baillie Walsh rahvast üles saatma võimalikult mitmekülgset ja visuaalselt põnevat materjali Springsteeni kohta, sõltumata sellest, kas tegu on juba 70ndatest aastatest rokilegendi jumaldanud fänniga või inimesega, kes kuulis äsja Springsteeni elus esimest korda. „Kui sinu vanematel, sugulastel, naabritel, kolleegidel on mõni huvitavat lugu rääkida, siis tahame meie seda teada,“ sõnas režissöör oma üleskutses fännidele.

Tänavu möödub 40 aastat Bruce Springsteeni ehk The Bossi esimese albumi “Greetings from Asbury Park” ilmumisest. Springsteeni plaate on müüdud üle 120 miljoni ning ta on võitnud arvukalt auhindu, sealhulgas ka muljetavaldavad 20 Grammyt. “Born In The U.S.A.”, “Dancing in the Dark”, “Thunder Road”, “The River”, “Born to Run” ja teised Springsteeni poeetiliselt melanhoolsed lood on teinud temast oma põlvkonna häälekandja.

Bruce Springsteen on ühtlasi loonud muusikat filmidele nagu “Philadelphia” (1993), “Dead Man Walking” (1995), “Jerry Maguire” (1996) ja “The Wrestler” (2009). 1994. aastal võitis ta Oscari laulu eest “Streets of Philadelphia,” mis kõlas Jonathan Demme filmis “Philadelphia”.

Filmi erilinastus toimub 22. juulil kell 20.00 Forum Cinemas kinodes Coca-Cola Plaza, Ekraan ja Astri. Algusaeg on täpne, st ilma treilerite ja reklaamideta!

NB! SPRINGSTEEN & I linastub inglise keeles ilma eesti- ja venekeelsete subtiitriteta!

Filmi kodulehekülg: http://www.springsteenandi.com/

Head Uudised GoodNews