1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Roland Tokko: Robin Sharma andis hiljaaegu välja uue raamatu “Kella viie klubi”, mis avas võimaluse ta Eestisse tuua
Roland Tokko: Robin Sharma andis hiljaaegu välja uue raamatu “Kella viie klubi”, mis avas võimaluse ta Eestisse tuua

Roland Tokko: Robin Sharma andis hiljaaegu välja uue raamatu “Kella viie klubi”, mis avas võimaluse ta Eestisse tuua

Sel nädalal, 4.–8. novembrini Tallinnas peetav JCI maailmakongress toob Eestisse mitu üle ilma tuntud koolitajat. Tänane konverentsipäev Better You on pühendatud enesearengule ja motivatsioonile ning Saku Suurhalli on oodata 6000 külastajat, neist ligikaudu pooled JCI delegaadid.

Eilsel pressiüritusel rääkis motivatsioonipäeva peakorraldaja Roland Tokko, et peaesineja Robin Sharma Eestisse saamine sai võimalikuks tänu mitme asjaolu kokkulangemisele ja muidugi järjepidevale tööle. “Robin Sharma andis hiljaaegu välja uue raamatu “Kella viie klubi”, mis avas võimaluse, et ta liigub rohkem mööda maailma ringi. Me saime teada, et ka Eesti oli tegelikult tal silmapiiril. Kuna Edu Akadeemia korraldab talle esinemise lisaks Lätis ja Leedus, siis saime sellisel tasemel esinejat endale lubada. Kui lõpuks piletid avalikult müüki panime, osteti kahe nädalaga üle kahe tuhande pileti, mis ei ole väga tavaline Eestis ja näitab Sharma populaarsust siin,” rääkis Roland Tokko.

Maailmakonverentsi ülejäänud teemapäevad on pühendatud vastavalt digitaalsele innovatsioonile ja puhtale maailmale. Digitaalse Innovatsiooni Päevad saavad mõneti alguse juba täna õhtul kell 16 Kultuurikatlas, kus stardib Baltimaade suurim häkaton. Järgnevatel päevadel tutvustavad Eesti tuntumad tehnoloogiaettevõtted Kultuurikatlas väliskülalistele ja ka siinsetele huvilistele oma edulugusid ning õpetavad sedagi, kuidas heale äriideele investoreid leida. “Neljapäeva õhtul, kui häkatonil osalevad tiimid esitlevad oma tulemusi, võime väga suure tõenäosusega olla tunnistajaks Eesti uusima ükssarviku sünni juures,” märkis digipäevade peakorraldaja Siim Lepisk.

Konverentsi lõpetab Puhta Maailma Päev, mis ka korralduslikus mõttes on äärmiselt jätkusuutlik. Teemapäeva peakorraldaja Kadi Kenk ütles, et kokad teevad sel päeval imet, sest toidulaud kaetakse eelmisel õhtul saadud toiduannetustest valmistatud söögiga. “Me ei tee konverentsil osalejatele ka ühtki käega katsutavat kingitust. Koostöös RMK-ga saavad esinejad ja külalised CO2 krediiti, mis võrdub lennureisiga Eestist Austraaliasse ja tagasi.” Puhta Maailma Päeva tempokast kavast leiab mitu inspireerivat välisesinejat, nagu näiteks Gunter Pauli ja Robert Karjel.

Sarnaselt Puhta Maailma Päevale lähtub kogu konverents keskkonna säästmise põhimõtetest. “Konverentsi paikades sorteerime prügi, kogume kokku taara ja tagastame selle. Me ei prindi välja konverentsi programmi, vaid suuname külalised kasutama vastavat äppi. Kaelakaartide jaoks oleme kokku kogunud juba kasutusel olnud kaelapaelu. Võib öelda, et nende toomine konverentsile on olnud pea sama populaarne kui korduskasutatavate nõude annetamine,” rääkis JCI Maailmakongressi 2019 projektijuht Kai Kuusik-Greenbaum.

JCI Maailmakongressist võtab sel nädalal osa üle 4000 delegaadi 105 riigist. Kõige suuremad delegatsioonid tulevad Jaapanist (1200) ja Soomest (700). Konverentsi 70-liikmelist põhitiimi, kes on aasta otsa suurüritust ette valmistanud, täiendab sel nädalal umbes 400 kollast särki kandvat vabatahtlikku, kes on konverentsi külalistele kõigiti abiks. Konverentsist osavõtjaid võib näha kõikjal Tallinnas, sest lisaks teemapäevadele toimub mitmeid põnevaid sündmusi.

JCI (Junior Chamber International) on enam kui saja-aastase ajalooga rahvusvaheline mittetulunduslik organisatsioon, kuhu kuuluvad aktiivsed ja ettevõtlikud inimesed üle maailma. Enam kui 150 000 liikmega ühing tegutseb tänaseks 117 riigis. JCI peamine ülesanne on pakkuda arenguvõimalusi, mis julgustavad algatama ühiskonnas positiivseid muutusi. JCI Maailmakongress toimub iga aasta eri riigis.

Head Uudised GoodNews