1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Saaremaa ooperipäevad toovad rekordarvu esinejaid
Saaremaa ooperipäevad toovad rekordarvu esinejaid

Saaremaa ooperipäevad toovad rekordarvu esinejaid

Saaremaal pühapäeval algavatel ooperipäevadel astub üles rekordarv esinejaid, kellest esimesed jõuavad Saaremaale pühapäeval, kirjutab Saarte Hääl.

Kohale tuleb kolm ooperiteatrit Gruusiast: Bathumi ooperi- ja balletiteater, Khuthaisi Balantšivadze-nimeline ooperi- ja balletiteater ning Thbilisi Paliašvili-nimeline rahvuslik ooperi- ja balletiteater. Seega ühtekokku tuleb saarele üle kolmesaja laulja, orkestrandi ja tehnilise töötaja.

Mitu nädalat teel olnud neli merekonteinerit dekoratsioonide ja kostüümidega on praeguseks kohale jõudnud. Ooperimaja püstitamine juba käib. “Kahe müüri vaheline ala on piiriks ja suuremaks seda ooperisaali plaanis kasvatada pole,” ütles Saaremaa ooperipäevade pressi- ja kommunikatsioonijuht Lauri Aav Saarte Häälele, lisades, et tänavu püütakse publiku jaoks välja mängida ka lava tagasein, mis on tegelikult linnuse müür. Sel aastal on lava vastu müüri juba teist aastat ning Aava sõnul on akustika sellest väga paranenud.

Lisaks on Saaremaa ooperipäevade kavas esmakordselt balletigala. Ooperipäevade kunstilise juhi Arne Miku sõnul on tänavune aasta juubelitega seoses kogu maailma ooperisõprade jaoks eriline. Nimelt möödub Richard Wagneri ja Giuseppe Verdi sünnist kakssada ning Benjamin Britteni sünnist sada aastat, kirjutab Saarte Hääl.

Saaremaa ooperipäevade festivaliprogrammist leiab Verdi “Attila” ja “Rigoletto”, Donizetti “Lucia di Lammermoori” ning Puccini “Madama Butterfly”. Loomulikult on juubilaridele Wagnerile ja Verdile pühendatud ka traditsiooniline ooperigala.

Ümmargune tähtpäev on ka võõrustajal – ooperipäevade tasuta avakontsert “Kuressaare 450″ toimub pühapäeval linnapargis, esinejateks eesti ja gruusia ooperisolistid Pärnu linnaorkestri saatel, dirigentideks Eri Klas, Jüri Alperten ja Giorgi Jordania.

Lisaks etendustele Kuressaare linnuse ooperimajas toimuvad ooperipäevade kontserdid mitmel pool Saaremaal, lõppkontsert Eesti Rahvusmeeskoori osalusel aga Vilsandi saarel.

Head Uudised GoodNews