1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sadakond haridustöötajat koguneb Narvas loovusfoorumile
Sadakond haridustöötajat koguneb Narvas loovusfoorumile

Sadakond haridustöötajat koguneb Narvas loovusfoorumile

Tartu ülikooli Narva kolledži direktor Katri Raik Foto: Rein Sikk
Tartu ülikooli Narva kolledži direktor Katri Raik
Foto: Rein Sikk

Narvas koguneb tuleva nädala alguses sadakond õpetajat, kooli- ja huvijuhti ning haridustöötajat Põhja- ja Baltimaade loovusfoorumile, et õppida loovat eneseväljendust.

Esmaspäeval ja teisipäeval toimuval kolmandal Põhja- ja Baltimaade loovusfoorumil uuritakse, kuidas kasutada igapäevases õppetöös ja suhtlemises muusikat, liikumist, tantsu ja teatrit õpilastes huvi äratamiseks ja koolirõõmu suurendamiseks. Loovusfoorumit “Loov eneseväljendus” korraldab sellel aastal Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindusega Tartu ülikooli Narva kolledž.

“Põhjamaade ühiskonna vundamendiks on tugevad ühised väärtused ning holistiline vaade laste kasvatamisele ja õppimisele kuni 18. eluaastani. See tähendab, et õppimine ja mäng täiendavad teineteist koolisüsteemis,” selgitas Berth Sundström, kolme aasta eest loovusfoorumi ellu kutsunud Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse direktor. “Lisaks õpitulemustele saavutamisele on tähtis õpetada lastele eneseväljendust ja heade suhete loomist, et nad oleksid elus vähem haavatavad, nad julgeksid rohkem ja hooliksid teistest.”

“Kooliaasta eel on hea aeg õpetajate ja nende koolitajate kohtumiseks, samuti üksteiselt õppimiseks. Huvitav on kuulata naabermaade kogemust ja seda mõnevõrra teistsuguses keskkonnas, Narvas,” ütles Tartu ülikooli Narva kolledži direktor Katri Raik.

Loovõppe ja loovuse kui sellise lahti mõtestamiseks, aga ka praktikas rakendamise toetamiseks, kutsus Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis 2012. aastal ellu rahvusvahelise loovusfoorumi, mis esimesel aastal kandis pealkirja “Loovus muudab maailma” ning järgneval aastal “Loovus avab meeled”.

Head Uudised GoodNews