1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Saksamaal jõuab lõpule Eesti ja Soome ühine kultuurifestival
Saksamaal jõuab lõpule Eesti ja Soome ühine kultuurifestival

Saksamaal jõuab lõpule Eesti ja Soome ühine kultuurifestival

Eestist osales festivalil ka tšellokvartett C-Jam Foto: Ajakiri Golf
Eestist osales festivalil ka tšellokvartett C-Jam
Foto: Ajakiri Golf

Täna lõpeb Saksamaal Fellbachis üle kahe kuu kestnud Eesti ja Soome ühine kultuurifestival.

Eestist osalesid festivalil „Europäischer Kultursommer Fellbach 2014: Estland-Finland“ ansambel Heinavanker, tšellokvartett C-Jam, fotokunstnik Birgit Püve, organist Andres Uibo, lauljad Ingrid Lukas ja Siiri Sisask, pianist Kristjan Randalu ja Vanemuise balletitrupp. Ka linastusid festivali ajal „Lotte“ filmid, Arvo Pärdi muusikat esitas dirigent Risto Joosti juhatusel Stuttgardi kammerorkester ja SWR vokaalansambel Stuttgart.

Täna kultuurikeskuses Alte Keller aset leidval lõpuüritusel astuvad üles OMAtsirkuse artistid.

„Fellbachi linna esindajate sõnul on Eesti-Soome ühine kultuurifestival olnud väga populaarne, kõik üritused on läinud täissaalidele. Esialgsete andmete põhjal on Eesti-Soome ühisfestival olnud üks kõige külastatavamaid Fellbachi festivale üldse viimase 15. aasta jooksul. See kõik on teoks saanud tänu suurepärasele koostööle linna, Eesti saatkonna ja Soome instituudi vahel,“ ütles Eesti-poolse festivaliprogrammi koostaja, Berliini saatkonna kultuuriatašee Harry Liivrand.

Väga head vastukaja said näiteks Pärdi muusikaga kontserdi. Nii kutsuti dirigent Risto Joost Fellbachi tagasi ka järgmisel aastal.

Festivali avamisest 18. juulil võtsid osa kultuuriminister Urve Tiidus ja kunstide asekantsler Raul Oreškin. Sel nädalal külastas Fellbachi festivali ja kohtus sealse linnapeaga kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene.

„Tõdesime linnapeaga vesteldes, et Eesti ja Fellbachi linna vahelisele koostööle on tehtud hea algus ning seda arendatakse edasi ka väljaspool kultuurifestvali formaati,” märkis Nõgene.

Fellbachi festival on olnud mahult kõige laiaulatuslikum Eesti kultuurifestival Lõuna-Saksamaal alates 2008. aastast ning see on olnud tänavu suurim Eesti kultuuri tutvustus kogu Saksamaal.
 
Kahe riigi kultuurifestivale korraldab Fellbachi linn alates 2001. aastast. Seekordse festivali Soome programmi valmistas ette Berliini Soome Instituut.

Head Uudised GoodNews