1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Sakslased avaldasid Baltimaade disaineritele tunnustust
Sakslased avaldasid Baltimaade disaineritele tunnustust

Sakslased avaldasid Baltimaade disaineritele tunnustust

Münchenis toimunud konkursil „iF design awards night“ auhinnati ka leedulaste disainitud arvutihiirt „Peanut mouse“. Uuendusliku disainiga hiir hinnati üheks paremaks 2013 aasta arvutitarvikuks. Mainekaks koteeritava autasu üleandmisele kutsuti nii toote disainerid kui ka selle tootja, ettevõtte „ACME Europe“ esindajad. Autasustamistseremoonia toimus 22. veebruaril keskuses „ BMW Welt“, futuristliku arhitektuuri musternäidises.

Alates 1953. aastast iga-aastaselt Sakasamaal korraldatav konkurss „iF design awards“ on suurim disainikonkurss Euroopas. Auhinda määratletakse kui ainulaadse disaini tunnustust ning standardtoodete kvaliteedi rajatähist, ning seda tunnustavad nii tootjad, disainerid ja meediaspetsialistid kui ka kliendid.

Konkursi organisaatorid korraldasid selle aasta võitjate auks suurejoonelise vastuvõtu, kuhu kutsuti kogu maailmas tuntud ärimaailma, poliitika ja meedia esindajaid. Autasustamistseremoonial osales ligikaudu 2000 kutsutud külalist. Konkursi kuldauhinnad määrati 75-le parimale disainitööle kolmes – toote-, kommunikatsiooni- ja pakendidisaini – erikategoorias.

Igal aastal valitakse selle maineka konkursi võitjaid kõige ainulaadsema disainiga toodete seast. Tootedisaini auhinna määramisel hindab žürii toodete disaini kvaliteeti, funktsionaalsust, uuenduslikku tehnoloogilist lahendust, kasutamislihtsust ja keskkonnasäästlikkust. See auhind on kõigi disainerite unistus. Ettevõte „ACME Europe” on Leedus juba teine selle maineka auhinna omanik.

Head Uudised GoodNews