1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. “Saladuslik saar” müüdi Osta.ee oksjonil kaanehinnast 322 korda kallimalt
“Saladuslik saar” müüdi Osta.ee oksjonil kaanehinnast 322 korda kallimalt

“Saladuslik saar” müüdi Osta.ee oksjonil kaanehinnast 322 korda kallimalt

Foto allikas: www.osta.ee
Foto allikas: www.osta.ee

Ostu-müügi ja oksjoniportaalis Osta.ee müüdi kultuslikku vintage-raamatusarja “Seiklusjutte maalt ja merelt” kuuluv Jules Verne’i teos “Saladuslik saar” 23,5 euroga. Raamatu kaanehind on 11 rubla ja 40 kopikat. Kui arvutada raamatu oksjonihind tagasi kroonidesse (367 krooni) ja sedakaudu tagasi rubladesse (3670), saame raamatu müügihinna kasvuks 322 korda.

Kadri Raig, Osta.ee turundusspetsialist: “Saladuslik saar on hetkel Osta.ee-s väga nõutud raamat, konkreetsele 23,5 eurot maksnud raamatule tehti 74 pakkumist, alghind oli 10 senti. Meil on neid raamatuid müügis veel kolm tükki, hinnad on hetkel 13-32 eurot. Sama teos on e-raamatuna müügil isegi odavama hinnaga, kuid on rõõm tõdeda, et paberkandjal raamatud on jätkuvalt populaarsed.”

Ka Robert Louis Stevensoni “Aarete saar” on oksjonil populaarne, sellele on pakkumisi tehtud 55 korda, raamatu hind on hetkel 7 eurot.

“Nõudmine heade vanade raamatute on tuntav, heas seisukorras seriaalid on kollektsionääridele huvipakkuvad ja nagu näha, nende väärtus tõuseb. Need, kelle lapsepõlve “Seiklusjutte maalt ja merelt” kuulub, tahavad puudu oleva või kulunud eksemplari välja vahetada ning leiavad neid ka Osta.ee keskkonnast,” lisab Kadri Raig.

Saladuslik saar on Jules Verne’i romaan, mis jutustab Ameerika kodusõja ajal piiramisrõngast õhupalliga põgenenud viiest mehest ja nende katsumustest asustamata saarel ning kapten Nemost, kes mehi aitab.

Head Uudised GoodNews