1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Seiklusvõistlus Suvekoerus 2013
Seiklusvõistlus Suvekoerus 2013

Seiklusvõistlus Suvekoerus 2013

Taasiseseisvumispäeval ehk 20. augustil 2013 korraldab Koeraspordiklubi Koerus Tallinnas Pääsküla rabas seiklusvõistluse Suvekoerus 2013.

Koerus on põnev koerasport, kus koerast ja koerajuhist või -juhtidest koosnev võistkond peab maastikul kaardi järgi orienteeruma ning lahendama kontrollpunktides ülesandeid, mis eeldavad koera ja inimese head koostööd ja leidlikkust. Koerusele on teretulnud nii suured kui väikesed, nii tõu- kui tõutud koerad. Lisaülesannetega saavad paremini hakkama koerad, kes on koolis käinud ja trenni teinud, sest ülesannete sisuks on kas eseme toomine, lõhna järgi eseme otsimine, paigalpüsimine, takistuse ületamine vms. Kontrollpunktid on peidetud maastikule ja ülesannetes kasutatakse looduses esinevaid objekte (puud, kivid, rajad, kraavid jne), aga ka lisavarustust (mänguasju, maiuseid, spordivahendeid).

Koeruse reeglid:

Stardihetkel antakse koerajuhile orienteerumiskaart ja juhised raja läbimiseks. Rajal olevad kontrollpunktid tuleb läbida koos koeraga õiges järjekorras. Kontrollpunktides võivad olla lisaülesanded, mille õiget sooritamist hindab kohtunik. Iga läbimata kontrollpunkti või sooritamata lisaülesande eest lisatakse võistleja lõppajale 10 minutit. Seikluse võidab parima koguaja saanud võistluspaar.

Esimene Koerus toimus 2007. aastal ja praeguseks on sellenimelisi seiklusi korraldatud juba üle kümne. Nagu ikka, saavad oma oskused proovile panna võistlejad raskemal A-rajal, harrastajad H-rajal ning järelkasv ehk kutsikad K-rajal. Ürituse peasponsor on Koeruse koostööpartner Royal Canin.

Koeruse info

http://www.koerus.ee/Suvekoerus-2013-seikluskutse

Head Uudised GoodNews