1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KANDIDEERI E-KESKKONNAS I Sel suvel saab Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli kandideerida kohapeale tulemata
KANDIDEERI E-KESKKONNAS I Sel suvel saab Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli kandideerida kohapeale tulemata

KANDIDEERI E-KESKKONNAS I Sel suvel saab Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli kandideerida kohapeale tulemata

Riiklik eriolukord on seadnud õppeasutused väljakutse ette – kuidas korraldada sisseastumisprotsess tingimustes, kus avalduste esitamise ajaks ei pruugi kandidaatidel olla lõpetatud eelnevad õpingud või kuidas organiseerida vastuvõtuvestlused ja -katsed distantsilt. Vastuvõtt Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli toimub ka sel suvel juba eelnevalt kinnitatud kuupäevadel ning riigieksameid kandideerimisel ei arvestata. Dokumentide vastuvõtu, vastuvõtuvestluste ja -katsetega seonduvad detailid täpsustuvad enne vastuvõtu algust. Küllaga peaksid kandidaadid olema valmis tegema vastuvõtuga seotud toiminguid online-keskkondades.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektor Ülle Ernits usub, et tervishoiuvaldkond on ka sellel aastal populaarne: “Tervishoiutöötajate roll ja vajadus on eriolukorrast tingituna olnud pidevalt pildil ning usutavasti mõjunud motiveerivalt. Ehk on ka otsustajatel nüüd kergem mõelda näiteks õdede ja hooldustöötajate koolitusvajadusele ja teha kestlikke otsuseid”. Ernitsa sõnul on aga selge see, et tervishoiutöötajate vajadus aina kasvab.

Kõrgkooli õppeprorektori Ulvi Kõrgemaa sõnul on õppeprotsess küll eriolukorra tõttu muutunud, aga tudengite teadmistes ja oskustes allahindlusi ei tehta: “Sama kehtib ka sisseastumise kohta – ootame endiselt õppima neid, kes tahavad õppida ja kellel on gümnaasium lõpetatud. Seega vastuvõtt toimub täpselt niisamuti kui varem, lihtsalt sellel suvel väldime veel kontakte”. Kõrgemaa lisab: “Niisamuti tuleb kandideerijal olla valmis ka digiõppeks sügisel, vähemalt osaliselt.”

Kõrgkooli õppeosakonna juhataja Jaana Sepp ütleb, et kõrgkooli on oodatud julged, innovaatilise mõtlemisega ennastjuhtivad inimesed, kes on kiire kohanemisvõime ja kõrge motivatsiooniga. “Õppimine meie juures ei ole kerge, kuid sisseastumise pärast ei ole tarvis muretseda. Kõikide küsimuste korral tasub võtta julgelt ühendust”. Sepp lisab, et oluline on olla hoolas tähtaegade osas, sest kandideerimine toimub nii nagu alati SAISi kaudu, kuid enamus vestlusi viiakse läbi online’is. “Ka online’is läheneme igale kandidaadile individuaalselt ja paindlikult,” sõnab ta.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli 2020. Aasta suvise vastuvõtuga seotud info leiab SIIT! Kõik korduma kippuvad küsimused leiab SIIT!

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool on rahvusvaheliselt tunnustatud tervise ja heaolu valdkonnas koolitust pakkuv riiklik rakenduskõrgkool, mille missioon on koolitada innovaatiliselt ja kriitiliselt mõtlevaid tehnoloogiliste pädevustega tervisevaldkonna töötajaid. Kõrgkoolil on struktuuriüksus Kohtla-Järvel ning õppetöö toimub ka teistes regionaalsetes üksustes (nt Pärnus, Kuressaares, Haapsalus jm)

Head Uudised GoodNews