1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Selgunud on Muusikatriaad 2013 konkursi finalistid
Selgunud on Muusikatriaad 2013 konkursi finalistid

Selgunud on Muusikatriaad 2013 konkursi finalistid

9. – 12. aprillini toimub TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia eestvedamisel juba 21. korda Muusikatriaad 2013. Konkursi finaalis, mis toimub 12.04, astuvad üles 10 väljavalitud muusikut.

Eelvooru žürii valis välja selle aasta Muusikatriaadi Noore muusiku konkursi finalistid ning nendeks on: Marju Varblane, Kaja Kaljurand, Kaisa Nõges, Maria Gertsjak, Ainar Toit, Laura Junson, Taavi Toomsalu, Margus Põldsepp, Riina Reismaa ja Vootele Ruusmaa. Kõik edasipääsenud on Viljandi Kultuuriakadeemia muusikaosakonna üliõpilased.

Eelvoorus osales kokku 13 inimest Viljandist, Pärnust ja Ida-Virumaalt. Kandideeriad esitasid konkursile kohustusliku osana pärimusmuusika seade ja soololoo. Lisaks võis esitada ka omaloomingulise pala. Konkursi lõppkontserdil, mis algab kell 12.00 Pärimusmuusika Aidas, esitavad finalistid oma lood. Parimad noored lauljad selgitab välja muusikaspetsialistidest koosnev žürii.

Konkursi parimaid pärjatakse Grand Prix’, pärimusmuusika eri, publiku lemmiku, parima soololoo ja omaloomingu eest. Auhinnad panevad välja TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia, IS Music, Eesti Pärimusmuusika Keskus, Grand Hotel Eve jt partnerid.

Eelnevatel aastatel on Muusikatriaadil edukalt üles astunud mitmed muusikud, keda võib pidada tänasteks Eesti muusikamaastiku tähtedeks nagu Sofia Rubina, Mari Kalkun, Reigo Ahven (ans. Lenna), Jalmar Vabarna (Zetod) ja paljud teised. Konkursil on osalenud ka külalised Hiinast, Leedust ja Soomest. Muusikatriaadi noore muusiku konkurss on avatud kontsert, mis tähendab, et kõik, kes soovivad on teretulnud kaasaelama.

Muusikatriaadi raames toimuvad sündmused on külalistele tasuta!

Head Uudised GoodNews