1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Selgusid ettevõtlusõppe taotlusvoorust toetuse saajad
Selgusid ettevõtlusõppe taotlusvoorust toetuse saajad

Selgusid ettevõtlusõppe taotlusvoorust toetuse saajad

Euroopa Sotsiaalfondi taotlusvoorus „Koolide, kogukonna ja ettevõtjate koostöö toetamine ettevõtlusõppe praktilisemaks muutmiseks” esitati Innovesse 31 projektitaotlust, millest saavad toetust 14. Välja jagatakse 127 951 eurot.

Innove elukestva õppe keskuse juhi Maarja Parve sõnul said rahastuse eelkõige need projektid, kus oli selgelt kavandatud muudatus projekti tegevuste toel uuendada kooli ettevõtlusõpet ja innustada õpilasi ettevõtlikumaks.

„Ettevõtlusõppe järgmine taotlusvoor on kavas 2019. aasta sügisel. Julgustame taotlejaid, kelle projektid praegu positiivset otsust ei saanud, oma projektide kohta saadud tagasiside põhjal taotlusi täiendama ja järgmises voorus uuesti esitama. Taotluse ettevalmistamisel soovitame Innove elukestva õppe keskusest lisainfot küsida. Soovi korral on võimalik tulla ka nõustamisele,“ selgitab Parve.

Ettevõtlusõppe taotlusvooru eesmärgiks on koolide, kogukonna ja ettevõtjate koostöö tõhustamine ettevõtlusõppe praktilisemaks muutmisel ning ettevõtliku õppe põhimõtete juurutamine ning õppurite ettevõtlikkusteadlikkuse suurendamine. Toetatavate projektide raames kaasatakse erinevaid kooliväliseid partnereid ettevõtlusõppe läbiviimisesse ja planeeritakse ettevõtlusõpet praktilisemaks muutvaid tegevusi. Näiteks luuakse koos õpilastega audiovisuaalseid õppematerjale, korraldatakse ühistegevusi ettevõtjate, õpilaste ja lastevanematega, juhendatakse õpilasi teistele õpilastele ettevõtlusmänge või meistriklasse läbi viima jpm.

Ettevõtlusõppe kolmas taotlusvoor oli avatud 24. septembrist 23. novembrini. Taotlusvooru viis läbi Innove haridusministeeriumiga.

Head Uudised GoodNews