1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Selgusid HOLMERi laureaadid
Selgusid HOLMERi laureaadid

Selgusid HOLMERi laureaadid

Harjumaa Omavalitsuste liit koos oma 24 liikme/omavalitsusega tähistab käesoleval aastal oma 20. tegevusaastat. Järgmisena anname sõna Harjumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimehele härra Vello Jõgisoo-le.

Seoses 20. tegevusaastaga on Harjumaa Omavalitsuste Liit väljatöötanud uue tunnustusauhinna HOLMER. Esimene pool sõnast on Omavalitsuste Liidu lühend HOL ja järgmised tähed sümboliseerivad teksti „Me Ehitame Riiki“.

Auhinna eesmärgiks on Harjumaa omavalitsustegelaste tunnustamine ja omavalitsuste koostöö arendamine.

HOLMER on skulptor Aivar Simsoni pronks skulptuur, mida antakse välja ka edaspidi igal aastal kahes kategoorias. Täna saavad esimesed nominendid 3 väikest ja 2 suurt Holmerit.

Väikese Holmeri nominendid hariduse-, kultuuri- ja sotsiaalvaldkonnas on:

Loksa linnavalikogu liige, Loksa 1. Keskkooli direktor – Õnnela Tedrekin

Keila linna volikogu aseesimees alates 2009. aastast – Mati Õunloo

Tallinna Haridusameti juht – Andres Pajula

Esimese väikese Holmeri laureaat

härra ANDRES PAJULA

kes alustas tööd Nissi Põhikoolis 1987. aastal. Aastatel 1997-1999 oli Saue abilinnapea ja 1999-2002 linnapea. Alates 2003. aastast on ta Tallinna Haridusameti juht, kelle juhtida on terviksüsteem kuhu kuulub kokku 205 hallatavat asutust. Tal on suurepärane oskus tegevusi analüüsida ja ka omi eksimusi tunnistada. Ta on kaasatud omavalitsusliidu töörühmadesse ning tuliselt kaitsnud omavalitsuste õigusi. Isikliku eeskujuna on ta algatanud koostöös juhtide ühendustega heategevusliku liikumise „Märka ja aita!“.

Väikese Holmeri nominentidega rahandus-, ehitus-, majandus- ja keskkonna valdkonnas. Nominendid on:

Tallinna Kommunaalameti juhataja asetäitja – Peep Koppel

Saku valla tehnilise infrastruktuuri spetsialist – Toivo Alasoo

Anija valla majandus- ja ehitusspetsialist – Viljo Leis

Teise väikese Holmeri laureaat on

härra TOIVO ALASOO

kes töötab Saku Vallavalitsuses alates 1997. aastast. Ta on olnud abivallavanem, vallavalitsuse liige. Alates 2010. aastast töötab Toivo Saku Vallavalitsuse tehnilise infrastruktuuri spetsialistina. On kergliiklusteede võrgustiku rajamise oluline eestvedaja. Tänu sellele on loodud pidev ühendus naaberomavalitsustega. Üks tema suur teene on kommunaalvaldkonna koostöö korraldamine naaberomavalitsustega.

Kui tulevikus antakse iga aasta välja 2 väikest Holmerit ja 1 suur, siis täna teeme ajalugu ja anname erandina välja ka kolmanda väikese Holmeri. Kolmanda Holmeri nominentideks on inimesed kes on osutanud erilisi teeneid omavalitsuse arengule või tegevusele. Selles kategoorias esitati kaks vallasekretäri ning üks pearaamatupidaja.

Kolmanda väikese Holmeri nominendid on:

Kuusalu Vallavalitsuse vallasekretär – Maire Link

Saue Vallavalitsuse vallasekretär – Kristi Randma

Aegviidu Vallavalitsuse pearaamatupidaja – Sille Noor

Viimase väikese Holmeri laureaat on

proua KRISTI RANDMA

kelle kohta on tema kaastöötajad kirjutanud:

tema sinistes silmades võib tähelepanelik vaataja näha väikest ahastusevirvet. Aga ainult hetkeks. Oli taas kõne, kus kogu maailma ebaõiglus tema peale välja valati.

Sujuvalt võtab ta vastu ülesanded oma kolleegidelt. Vormistab ja kannab läbi. Teeb koopiad ja skännib sisse. Otsib üles ja leiab alati. Tuletab meelde ja hoiab tallel. Vahel laveerib ja komponeerib kokku. Kuulab ja kuulab ja kuulab …, sest ei ole majas kesksemat kohta kui sekretäri laud ja igal mööduval kolleegil on midagi pillata. Kompliment või pahameel, küsimus või kannatamatus. Igatahes on see kese, mille ümber kogu majaelu keerleb.

Aga arusaam, kui oluline ta tegelikult on, tuleb siis, kui teda ei ole. Olgu ta parasjagu lõunal, puhkusel või haiguslehel. Ühtäkki võib kergesti tõusta kaos. Kui ta on tagasi, siis on kõik jälle hästi. Hea tuju hõljub üle kogu olemise.

Telefon heliseb taas. Nõudlikult. Ta kohendab jakihõlmad sirgeks justkui kaitsekilbi ja ei tea kust ilmub tema suule taas naeratus, leebe ja lõputult mõistev.

„Saue Vallavalitsus, sekretär Kristi Randma kuuleb.“

Suured Holmerid ja ka siin on HOLi 20. tegevusaasta puhul tehtud erand ning neid antakse välja käesoleval aastal kaks.

Suur Holmer antakse Omavalitsuse volikogu esimehele, vallavanemale või linnapeale, HOLi juhatuse liikmele või tegevaparaadi juhile teenete eest omavalitsuste koostöö arendamisel.

Suure Holmeri nominentideks on:

Aegviidu vallavanem – Tõnis Väli

Padise vallavanem – Leemet Vaikmaa

Saue vallavolikogu esimees – Indrek Tiidemann

Loksa linnavolikogu esimees – Rein Heina

Kose vallavanem – Vello Jõgisoo

Suure Holmeri esimene laureaat, kelleks on

härra LEEMET VAIKMAA

kes on olnud Padise vallavanem juba 20 aastat, alates valla taasloomisest 16. jaanuarist 1991 kuni käesoleva ajani. Taasloomise eelsel perioodil töötanud Padise Küla rahvasaadikute nõukogu täitekomitee esimehena. Leemet Vaikmaa on asutuse rahuliku juhtimisstiiliga stabiilne juht. Kõik vallavalitsuse ametnikud on pikaajalise staažiga ning ei taha lahkuda oma juhist. Harjumaal on ta omavalitsusjuhi ametis rekordiomanik.

Teise suure Holmeri laureaat on

härra VELLO JÕGISOO

Vello Jõgisoo on töötanud Kose vallas alates kooli lõpetamisest. Alguses noore spetsialistina põllumajanduses ning alates 1992. aastast vallavolikogu liikme ja vallavanemana. Tema eestvedamisel on valminud Kose valda üks kaasaegsem ning suurim staadion Harjumaal. Sest tegemist on ikkagi spordimehega. Ta on teinud edukat tööd kohaliku omavalitsuse arendajana ning koostöö edendamisel Harjumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse liikme ja esimehena. Lisaks on ta aktiivne Eesti Maaomavalitsuste Liidu juhatuse liige ja aseesimees.

Head Uudised GoodNews