1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Selgusid Pärnu parimad jõulukaunistused
Selgusid Pärnu parimad jõulukaunistused

Selgusid Pärnu parimad jõulukaunistused

Pärnu linnavalitsuse moodustatud žürii valis konkursile laekunud kandidaatide seast välja Pärnu tänavused kaunimad jõulukaunistused.

Pärnu linnaaednik Anu Nurmesalu avaldas tänu kõigile tublidele kodanikele, kes on võtnud vaevaks kodu- või töökohaümbrus pühadeks ilusaks teha ning kes ei pidanud paljuks oma pingutustest ka linnavalitsusele teada anda. „On äärmiselt tore tõdeda, et argiste askelduste kõrvalt jagub pärnakatel aega ja tahtmist panustada oma kodu ehtimisse. Üle linna näeb paljusid vahvaid jõuludekoratsioone, mis annavad jõulumeeleolus Pärnule nii palju juurde ja muudavad meie kodulinna saabuvateks pühadeks eriti kauniks,“ märkis Nurmesalu.

Linn tunnustab parimate jõulukaunistuste tegijaid mitterahaliste auhindadega, mille on välja pannud Estonia Spa & Saun ja Adam Decolight. Auhinnad annab võitjatele üle abilinnapea Siim Suursild 21. detsembril Iseseisvuse väljakul jõulukülas.

Pärnu kaunimad jõulukaunistused on tänavu järgmised:

» Parim eramaja keskuslinnas – Kibuvitsa 8
Kirjeldus: Kibuvitsa 8 juures jagub tulesära nii maja külge, akendele kui ka aeda. Maitsekalt kokkusobitatud kaunistused loovad kena ja maitseka terviku, mis pakub silmarõõmu tervele ümbruskonnale.

» Parim eramaja osavallas – Audru, Papsaare, Heiniku 6
Kirjeldus: Heiniku 6 eramut dekoreerib arvuti teel juhitav valgusshow ühes muusikaga. On erandlik ja üsna ainulaadne lahendus ehtida kodu jõuludeks just nimelt liikuva valgusshow‘ga. Maja peal toimuvat valgusmängu saavad möödujad nautida muusika saatel, kui nad keeravad Heiniku 6 juures olles oma autoraadio kanalile 88,0. Tosinast täispikast jõululaulust koosneva muusikaprogrammi saatel toimuv valgusshow on kuuldav-nähtav iga päev kella 17-21.

» Parim kortermaja aken – Riia mnt 89-1
Kirjeldus: Selle Riia maantee äärse korteri ehitud akende taga elab üks kolmeliikmeline pere, kus on sirgumas väike poisipõnn. Pererahvas on suurt aknapinda oskuslikult ära kasutanud ja loonud sinna vahva muinasjutulise jõululoo ühes päkapikkude, jõuluvana ja tähistaevaga.

» Parim vaateaken – kauplus Siluett
Kirjeldus: Kaupluse Siluett üht vaateakent ehib sel aastal piparkookidest Pärnu vanalinna makett, mille autor on Õnne Tikerpalu. Meisterlikult teostatud töö sobib vanalinna tuiksoonel asuva äri vaateaknale nagu valatult. Samas on sellel julgel ja originaalsel ideel ka sisuline iva. Nimelt annetatakse piparkoogisiluett heategevuslikule oksjonile, mille tulu läheb Tartu ülikooli kliinikumi lastefondile, et soetada Pärnu ja selle ümbruskonna lastele mobiilne kõnnirobot.

» Parim kortermaja – Kitse 26
Kirjeldus: Kitse 26 maja ees loovad jõuluilu kelmikad pühadekuused, mis on kenasti välja valgustatud. „Kodutee olgu valge ja jõuluilu kõigile näha,“ ütlevad Kitse 26 elanikud ise.

» Parim asutus – Pärnu Ülejõe lasteaia Väike-Posti maja
Kirjeldus: Väike-Posti lasteaiamaja aknad on kaunistatud ühtemoodi lustakate lumiste tegelastega ning hoone trepipiirdeid ehivad jõulutäheõitega kaunistatud kuuseoksad. Laste kilgete ja mudilaste suure lumeootuse peale on lasteaiahoovi tulnud seltsi otsima üks vahva lumememm, kes aitab päkapikkude saani valvata.

Head Uudised GoodNews