1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Selgusid Tartu parim maitse ja linna vein 2017
Selgusid Tartu parim maitse ja linna vein 2017

Selgusid Tartu parim maitse ja linna vein 2017

Nädalavahetusel toimunud Tartu toidu- ja veinifestivalil selgitati välja Tartu maitse 2017 ja linna vein.Laupäeval, 12. augustil valiti rahvahääletuse toel välja Tartu maitse 2017. Tiitli pälvis Rotaksi lihapoe Vasula täissuitsuvorst, mis valiti ülekaalukalt külastajate lemmikuks. Tiitli nimel võistlesid 11 suur- ja väiketootjat, kes pakkusid degusteerimiseks grilljuustu, tšilli-küüslaugukastet, porgandimoosi ja palju muud maitsvat.

Ühtlasi kuulutati sama päeva õhtul veinifestivalil kahes kategoorias välja ka Tartu linna vein. Valge veini žürii valis võitjaks OÜ Manipenny San Michele Canale Trebbiano D’abruzzo doc. Punastest veinidest peeti parimaks Alter Baltics OÜ La Reguta Altropassot.

Tartu linn tellib võitnud veine ametlikele linna üritustele ning vastuvõttudele.

Žüriisse kuulusid Tartu linnapea Urmas Klaas, kirjanik Mart Kivastik, sisearhitekt ja veinikaupmees Üllar Varik, abilinnapea Jarno Laur, Lemeks Grupi juht Jüri Külvik, literaat ja kirjanik Paavo Matsin, Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg, Loomemajanduskeskuse juht Reigo Kuivjõgi, Antoniuse õue juht Auli Solo, Tartu Linnavalitsuse protokollijuht Iris Allorg ja Tartu Postimehe ajakirjanik Liisa-Lotta Veiken. Lisaks ühinesid žüriiga ka neli veinifestivali külastajat.

Kolmepäevane toidu- ja veinifestival algas reedel,  11. augustil Ülikooli 3 / Küüni 5 sisehoovis toimunud pop-up restoraniga, mille korraldas restoran Umb Roht. Õhtusöögil nautisid kohalikku toorainet ning maitseid ligi 80 külastajat.

Laupäeval olid kesklinnas avatud toidu- ja veiniala. Pühapäeval, 13. augustil toimunud kodukohvikute päeval oli avatud ligi poolsada Tammelinna, Karlova ja Ihaste kodukohvikut. Kohvikute leidmiseks ning nende vahel mugavamaks  navigeerimiseks oli võimalik NaviCup äpi abil leida kohvikute asukohti, kaugusi ja lühikirjeldusi.

Tartu toidu- ja veinifestival toimus kolmandat aastat.

Head Uudised GoodNews