1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. September on keskkonnasõbralik kuu
September on keskkonnasõbralik kuu

September on keskkonnasõbralik kuu

September on keskkonnasõbraliku liikumise kuu

Esmaspäevast algab keskkonnasõbraliku liikumise kuu, mille raames toimub Tallinnas üle 30 erineva ettevõtmise ja kampaania. Kuu eesmärk on suurendada elanike keskkonna- ja liiklemisalast teadlikkust koostöös eri ametite, linnaosavalitsuste ja teiste koostööpartneritega. Keskkonnasõbraliku liikumise kuud korraldatakse Tallinnas juba kolmandat aastat järjest ja see kestab kuni septembri lõpuni.

1. septembril jagatakse kooliteed alustavatele lastele helkurvestid. Keskkonnasõbraliku liikumise kuu ametlik avamine toimub aga 6. septembril kell 12 Uue Maailma tänavafestivalil, mil tänavad hõivatakse jalakäijate poolt. Sel aastal on kuu läbivaks teemaks „Meie tänavad, meie valik“.

Kuu tippsündmuseks saab autovaba päev, mis leiab aset 21. septembril Euroopa liikuvusnädala raames, algusega kell 10, Mustamäe Männipargis. Linlastele pakutakse autovabal päeval võimalust kontrollida oma tervisenäitajaid, võtta osa ökomässu telgis toimuvatest seminaridest, proovida sõitu Renault’ elektriautoga ning katsetada elektrilist monoratast. Samuti on huvilistel võimalus osaleda jalgsimatkal „Mustamäe arhitektuuri pärlid“, mis viib osavõtjad tutvuma Mustamäe nõukogudeaegse elamuarhitektuuriga või jalgrattamatkal „Mustamäe rohelised saladused“, mis viib Männipargist Mustamäe rohealadele. Samal päeval toimub Tallinna Transpordiameti korraldatud orienteerumisvõistlus ühistranspordiga, millele antakse start kell 12 Männipargi kõrval Keskuse tänavalt.

Septembrikuu jooksul toimuvad erinevad üritused ka Tallinna koolides ja lasteaedades, avatakse Õismäe tiigi ääres uus terviserada, korraldatakse kepikõnnitreeninguid jne.

Täpsem teave ürituste kohta avaldatakse veebilehel www.tallinn.ee/est/Keskkonnasobraliku-liikumise-kuu (eesti keeles), http://www.tallinn.ee/rus/Mesjachnik-ekologicheskoj-mobilnosti (vene keeles) ja infovoldikus (saadaval eesti ning vene keeles linnavalitsuse infosaalis ja linnaosavalitsuste infosaalides alates järgmisest nädalast).

Head Uudised GoodNews