1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sinimäe kool saab õpetaja Peruust
Sinimäe kool saab õpetaja Peruust

Sinimäe kool saab õpetaja Peruust

Liisi Sarap
Liisi Sarap

Eesti Energia ja programmi Noored Kooli koostöös hakkab sügisest Ida-Virumaal asuvas Sinimäe koolis reaalaineid õpetama Liisi Sarap. Tiheda konkurentsisõela läbinud Liisi on viimase aasta elanud ja töötanud Peruu pealinnas Limas, kus ta avastas ka oma õpetamiskire.

Tartust pärit Liisi Sarap kolib üheksa miljoni elanikuga linnast mõnesaja elanikuga Sinimäele, sest usub, et väiksemas koolis saab õpilasi rohkem arendada. “Otsustasin kohe, et ei lähe õpetajaks kooli, kus pole probleemi õpetajate leidmisega. Tahtsin õpetada seal, kus minu panusel suurem kaal oleks,“ rääkis Liisi. Julgust andis juurde ka Eesti Energia, kes tuli Sinimäe koolile reaalainete õpetaja otsingutel appi ja pakkus omalt poolt Liisile stipendiumit.

Majandusharidusega Liisi jaoks ei ole õpetaja amet siiski uus kogemus: „Olen neli aastat tegelenud müügi ja turundusega. Peruus töötasin aga inglise keele õpetajana,“ jutustas Liisi oma teekonnast hariduse juurde. Sellel suvel läbib Liisi ka Noored Kooli programmi õpetaja töö ettevalmistuskoolituse ning sügisel alustab ta Sinimäe koolis täiskohaga tööd matemaatika-, keemia- ja füüsikaõpetajana.

Eesti Energia toetab Sinimäe kooli õpetajat kaheaastase stipendiumiga suuruses 6080 eurot. Lisaks toetab energiaettevõte Noored Kooli õpetajate koolitus- ja toetusprogrammi elluviimist 10 000 euroga. Selleks, et noore õpetaja sisseelamine piirkonda oleks võimalikult sujuv, pakub Eesti Energia Liisile igakülgset tuge, näiteks abi vene keele täiendõppeks ja põlevkivitööstusega tutvumiseks.

„Sinimäe kooli asub tööle noor, kuid väga motiveeritud ja rõõmsameelne õpetaja, kellel on kirg õpetamise ja reaalainete vastu. Usume, et Liisi anne ja sära teevad reaalained õpilastele põnevaks ja tekitavad sügavat huvi reaalainete vastu,“ sõnas Eesti Energia välise järelkasvu projektijuht Mirjam Lindpere.

Sinimäe koolile reaalainete õpetaja valiti välja Noored Kooli programmi 8.lennu väljavalitute seast. Kokku esitas Sinimäe kooli õpetaja kohale sooviavalduse 15 huvilist.

Noored Kooli programmi eesmärgiks on, et igal Eesti lapsel oleks võimalik saada väga hea haridus. Heateo Sihtasutus ja Swedbank asutasid 2006. aastal Noored Kooli selleks, et luua keskkond uute liidrite kujunemiseks, kes panustavad positiivsetesse muutustesse Eesti hariduses erinevatelt erialadelt. Selleks valitakse programmi võimekaid ja tegusaid kõrgharidusega noori inimesi, kes lähevad kaheks aastaks kooli õpetama ning läbivad samaaegselt uuendusliku õpetaja- ja juhtimisoskuste koolituse nii Eesti kui rahvusvaheliste koolitajate käe all.

Head Uudised GoodNews