1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sinu hääl loeb! Mustamäelased hääletavad uute algatuste poolt ja vastu
Sinu hääl loeb! Mustamäelased hääletavad uute algatuste poolt ja vastu

Sinu hääl loeb! Mustamäelased hääletavad uute algatuste poolt ja vastu

Foto: Mustamäe linnaosa Facebook

Kas mustamäelased soovivad eakate kino? Missugused peaksid olema linnaosa pargid? Kas ehitada aadressile Vilde tee 69 noortele ekstreemspordiväljak? Veel kahe ja poole nädala jooksul on mustamäelastele võimalik neile küsimustele vastuseid anda.

Jaanuaris käivitas linnaosa valitsus Mustamäel eelnimetatud teemadel laiaulatusliku küsitluse, mis ilmus ajalehes Mustamäe ja linnaosa Facebookis, küsitluslehed on väljas ka linnaosa valitsuses, lisaks käidi küsitluslehtedega aktiivselt väljas ka telkides. Viimane päev vastamiseks on 28. veebruar – kas praeguse hinnangu kohaselt saab tulemustega rahule jääda?

Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats: „Peab ütlema, et mustamäelased on olnud äärmiselt aktiivsed, mis mind sügavalt rõõmustab. Muidugi kaasnevad iga uue asja sünniga paratamatult kõhklused, tekivad küsimused, arvestada tuleb nii poolt- kui vastuargumente jne. Seekordne küsitlus näitab, et meie siin Mustamäel saame tähtsate asjade otsustamisel olla üksteisele toeks. Kuna ka küsitlus näitab, et huvi eakate kino vastu on suur, käivitame projekti „Kino 65+“ koostöös Mustamäe Apollo Kinoga juba veebruaris: 21. veebruaril toimub koguni kaks seanssi, soovijad näevad filme „Vehkleja“ ja „Matilda“, 28. veebruaril on lisaseanss kõmulisele ja suurt huvi äratanud filmile „Matilda“. Seansid on tasuta. Ka märtsis ja aprillis tuleb „Kino 65+“ kokku kaks korda. Teeme Mustamäe eakatele EV100 puhul selle kingituse.

Ühesõnaga – võin öelda, et kogukonna huvi küsitluse vastu on olnud suur, see on väga hästi korda läinud, vastuseid on tulnud üle mitme tuhande. Arvamuste lõplik analüüs võtab natuke aega, aga usun, et juba märtsikuu teises pooles saame rahvast teavitada tulemustest. Kõige enam kirgi tekitas muidugi küsimus, kas ehitada aadressile Vilde tee 69 ekstreemspordiplats noortele ja parendada väljas sportimise võimalusi kõigile teistele – siin on nii tuliseid pooldajaid kui veendunud vastaseid. Vaatame, kelle seisukoht üles kaalutakse. Mina tänan kõiki küsitluses osalejaid südamest – olen mustamäelaste üle uhke ja usun, et ühiselt saadame siin korda veel suuri asju!“

Kes veel ei ole küsitluses kaasa löönud, saab seda teha kuni 28. veebruarini kas linnaosa Facebookis, tuues küsitluslehe vastustega Mustamäe Linnaosa Valitsuses (Tammsaare tee 135) või Mustamäe Päevakeskuses (Ehitajate tee 82) administraatorite juures olevatesse küsitluskastidesse; samas on ka küsitluse blanketid, mida saab täita. Sisukamate vastuste autoreid ootavad auhinnad, üllatused ja muudki toredat.

Monika Kuzmina Peatoimetaja