1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Siseministeerium tänas parimaid siseturvalisuse vabatahtlikke ja nende toetajaid
Siseministeerium tänas parimaid siseturvalisuse vabatahtlikke ja nende toetajaid

Siseministeerium tänas parimaid siseturvalisuse vabatahtlikke ja nende toetajaid

Siseministeeriumis toimunud tänuüritusel tunnustasid asekantsler Viola Murd, politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu möödunud aastal erilise panusega silma paistnud vabatahtlike päästjate, abipolitseinike ja merepäästjate rühmi ning nende toetajaid, viimases kategoorias jõudsid tunnustused ka Järvamaale, kirjutab Kesk-Eesti Tre Raadio.

„Iga hetk vabatahtlike päästjate, merepäästjate ja abipolitseinike tegevusest on tähendusrikas, sest üheskoos aidatakse hoida turvalisust oma kogukonnas. Riigi ja vabatahtlike koostöös loodud turvatunne on tugevam – iga vabatahtlik on oma kodukoha turvalisust luues mitte abstraktselt vastutav asutus, vaid tuttav inimene, kes on oma kogukonna turvalisuse eestkõneleja,“ rääkis vabatahtlike valdkonna eest vastutav asekantsler Viola Murd vabatahtlikele. Samuti tõstis ta esile vabatahtlike toetajaid. „Ohutu ja turvaline käitumine saab alguse kodust, lasteaiast, koolist ja ka töö juurest. Omavalitsused ja ettevõtjad, kes panustavad vabatahtlike toetamisse, loovad sellega turvalisust. Samuti teevad seda tööandjad, kes julgustavad oma töötajaid võtma osa vabatahtlikust tegevusest,“ lisas Viola Murd.

Aasta abipolitseinike rühma aunimetuse sai politsei- ja piirivalveameti (PPA) Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna abipolitseinike rühm.  Parim vabatahtlik merepäästeühing on MTÜ Salmistu Paadimees. Parimaks vabatahtlikuks päästekomandoks osutus Leisi vabatahtlik päästekomando Saaremaal.

Vabatahtlike toetaja aunimetusega tunnustati neid, kes on andnud vabatahtlikele kasutamiseks ruume ja tehnikat, aidanud läbi viia õppusi, panustanud vabatahtlike töösse rahaliselt või oma isikliku ajaga. Vabatahtlike päästjate toetaja aunimetuse said Eesti Spaaliit vabatahtlike päästjate tugisüsteemi panustamise eest, OÜ Estonia Oisu vabatahtliku päästekomando toetamise eest ja Väätsa Agro AS Väätsa vabatahtliku päästekomando toetamise eest. Vabatahtlike merepäästjate toetaja aunimetuse pälvis PRO Marine Trade OÜ kampaania korraldamise eest vabatahtliku merepääste toetuseks. Sama aunimetuse Jaagupi vabatahtliku merepääste toetamise eest pälvis Rannaniidu OÜ Lepanina hotellAS Mistra-Autex sai vabatahtlike päästjate ja merepäästjate toetaja aunimetuse suurima eraalgatusliku toetuse eest 2018. aastal. Abipolitseinike toetaja aunimetusega tunnustati Tartu ja Elva valdasid Tartumaa abipolitseinike tegevuse toetamise eest ning Kaitseväe Nursipalu harjutusvälja Lõuna-Eesti abipolitseinike tegevuse toetamise eest.

Eestis on üle 500 vabatahtliku merepäästja, üle 1000 abipolitseiniku ja ligi 2000 vabatahtlikku päästjat.

Head Uudised GoodNews