1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Smart-ID kasutajate arv ületas 100 000 piiri
Smart-ID kasutajate arv ületas 100 000 piiri

Smart-ID kasutajate arv ületas 100 000 piiri

Smart IDEestis on SK ID Solutionsi uue elektroonilise identiteedi lahenduse Smart-ID kasutusele võtnud juba 30 000 inimest. Kokku on Smart-ID kasutajaid Baltikumis üle 100 000.

Alates Smart-ID turuletoomisest on iga päev lisandunud uusi kasutajaid ning tänaseks on Baltikumis ületatud 100 000 aktiivse Smart-ID kasutaja verstapost. Kõikidest Smart-ID kasutajatest on pea 50 000 Lätist ning üle 23 000 Leedust.

SK ID Solutionsi lisateenuste ärijuhi Liisa Lukini sõnul on 100 000 Smart-ID kasutaja piiri ületamine paari esimese kuuga väga hea tulemus: „Arvestades, et Läti on SK ID Solutionsi jaoks uus turg, on 50 000 sealset kasutajat eriti rõõmustav saavutus. Head meelt teeb ka kasutajate väga positiivne tagasiside Smart-IDle. Seda eriti just Lätis, kus siiani praktiliselt puudus mugav elektrooniline autentimisvahend.“

Lisaks SEB Pangale, Swedbankile ja teistele e-teenustele on tänasest alates võimalik Smart-IDd kasutada ka uuenenud DigiDoc portaalis ning äriinfo andmebaasis E-Krediidiinfo.ee. Peatselt lisandub ka LHV e-pank.

“Soovime, et LHV elektroonilisi kanaleid oleks kõigil võimalikult mugav kasutada ning turvaliste autentimisvõimaluste valiku laiendamine suurendab ka mugavust kliendi jaoks. Soovime Smart-ID võimalust lähiajal pakkuda ka LHV internetipanka ja LHV mobiilipanka sisselogimiseks,” ütles LHV Panga jaepanganduse juht Andres Kitter.

Alates tänasest on ka DigiDoc portaali kasutajatel võimalik teenust Smart-IDga kasutada. Portaali haldava ettevõtte Estina äriarendusjuht Gintas Balciunas: „Eesti suurim dokumendihalduse ja -allkirjastamise portaal DigiDoc võimaldab tänasest siseneda Smart-IDga. Kui siiani said kasutajad ennast autentida ID-kaardi ja Mobiil-IDga, siis nüüd oleme lisanud veel ühe turvalise, kiire ja mugava autentimis- ja allkirjastamisvõimaluse – Smart-ID.“

„Eesti suurima äriinfo andmebaasi E-Krediidiinfo omanikuna oleme alati avatud innovaatilistele lahendustele. Kuulnud Smart -IDst, haarasime kohe võimalusest, et meie klientidel oleks veel üks mugav ja käepärane viis andmebaasi sisse logida – uus lahendus ei nõua kasutajalt lepingut ega kuumaksu,“ ütles CreditInfo Eesti AS juhatuse liige Veiko Meos.

Innovaatiline ja mugav Smart-ID toimib lihtsal põhimõttel: kasutaja laadib Google Playst või App Store’ist nutiseadmesse Smart-ID rakenduse ning tuvastab oma isiku Mobiil-ID või ID-kaardi abil. Nii nagu ID-kaardi ja Mobiil-ID jaoks, on ka Smart-ID kasutamiseks vaja PIN1 ja PIN2-koode, mille kasutaja loob samas rakenduses. Smart-ID kasutamine on tasuta.

Head Uudised GoodNews