1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sõjaväelogistikud said operatsioonimedali
Sõjaväelogistikud said operatsioonimedali

Sõjaväelogistikud said operatsioonimedali

logistikute medalHelmandi liitlasvägede toetusväejuhatuse peastaabi ülem brigaadikindral Darrell Amison andis Eesti rahvusliku toetuselemendi NSE-17 sõjaväelogistikutele ISAF´i operatsioonimedalid.

Brigaadikindral tänas eestlasi hea teenistuse eest ning nimetas neid eeskujulikeks sõduriteks. Amison lubas omalt poolt igati toetada, et kaitseväe varustuse ärasaatmine ja viimaste eesti sõdurite lahkumine Afganistanist kulgeks võimalikult sujuvalt.

NSE-17 alustas oma teenistust Afganistanis Helmandi provintsis selle aasta aprillis. Seitsme sõjaväelogistiku ülesandeks on Camp Bastionis oleva varustuse hooldus ja ettevalmistamine tagasitoomiseks, varustuse tagasisaatmine ning Eesti kontingendiga seotud taristu demonteerimine. Koju saadetakse kõik, mis kaitseväel Eestis vaja on, sealhulgas soomukid, relvastus, sidevahendid ja muu selline.

„Meie missioon on lõpusirgel. Tänase päeva seisuga on jäänud veel hävitada vanad merekonteinerid ja mõned materjalid. Samuti pakime viimaseks lennuks remondivarustust,” ütles NSE-17 ülem kapten Riho Juurik.

Eesti kontingent Afganistanis lõpetab teenistuse NSE-17 koju saabumisega juulikuu esimesel poolel. Viimane jalaväeüksus ESTCON-16 saabus Eestisse juba 10. mail. Rahvuslikud toetuselemendid on Afganistanis teeninud alates 2006. aastast.

Head Uudised GoodNews