1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Soomlaste Devil Box esineb Tartus ja Pärnus
Soomlaste Devil Box esineb Tartus ja Pärnus

Soomlaste Devil Box esineb Tartus ja Pärnus

Devil Box  Foto: Leif Laaksonen
Devil Box
Foto: Leif Laaksonen

20. veebruaril astub Tartu rockibaaris Underground üles äsja teise kauamängiva “Ceci n’est pas une guitare” üllitanud Soome kitarriduo Devil Box. Turu linnast pärit Antti Alanko ja Ville Pirineni muusikas ühinevad bluus, folk ja raskerock põnevaks ja film noir’ilikuks tervikuks, milles esikohal resonaator- ja weissenborn-kitarrid, kuid ei puudu ka rütmisämplid. Eestis on ansambel varem üles astunud Pärnu Bluusipäevadel ja Tallinna festivalil Ugriblues.

Devil Boxi soojendavad seninägematu kavaga Andres Roots ja Raul Terep ansamblist Andres Roots Roundabout, kelle viimase kauamängiva “Three!” kohta kirjutab Soome bluusiajakirja Blues News värske number: “Majandusuudistest ja kaamosest süngetel aegadel toob Andres Roots Roundabouti “Three!” valgust pimedusse. Plaadi üldmulje on särtsakalt positiivne ja meelitab naeratuse ka kõige murelikumale näole. Andres Rootsi muusika viib mõtted suvele – kõige kärbeste, lillede ja mesilastega tükkis.”

Foto: Siret Roots
Andres Roots Roundabout
Foto: Siret Roots

21. veebruaril esinevad Devil Box ja Roots & Terep Pärnu festivalil Blue Icicle. Laupäeval, 22. veebruaril jätkab Devil Box Pärnus, Andres Roots Roundabout aga astub koos MOduoga üles Tartu restorani Volga allkorrusel. MOduosse kuuluvad pikaaegne Roundabouti kitarrist Martin Eessalu ning ansamblist Odd Hugo tuntud Oliver Vare. Kahe kitarri ja topeltvokaaliga bänd on viimase paari aasta jooksul üles astunud nii Augustibluusil, Pärnu Bluusipäevadel kui Tallinna Ugribluesil ning jõudnud kontserte andma ka Helsingisse.

Head Uudised GoodNews