1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sõõrumaa astub üles Eesti Politseimuuseumis peetaval loengul
Sõõrumaa astub üles Eesti Politseimuuseumis peetaval loengul

Sõõrumaa astub üles Eesti Politseimuuseumis peetaval loengul

Autode ülevärvimine 1991 aastal Foto Eesti Politseimuuseumi ajaloo toast
Autode ülevärvimine 1991 aastal
Foto Eesti Politseimuuseumi ajaloo toast

10. novembril kell 19 peab Eesti Politseimuuseumi seminarisarjas “Politseiakadeemia” järjekordse loengu ettevõtja Urmas Sõõrumaa. Teemaks on 90-ndate alguse keerulised ajad politsei loomisel ja turvafirma rajamisel, millest Urmas Sõõrumaa aktiivselt osa võttis.

Loengusari, milles seni on esinenud Koit Pikaro, Lembit Kolk, Ain Seppik, Villu Vane ja Jüri Pihl, seab oma eesmärgiks Eesti politseis aktiivselt tegelenud inimeste mälestuste kogumise. Kõik loengud võetakse videosse ja säilitatakse muuseumis.

Ants Leemets ütles: “Sihtasutus Virumaa Muuseumid, kelle üks muuseumiüksus on Eesti Politseimuuseum, seab oma eesmärgiks “metsikute 90-ndate” mälestuste jäädvustamist ja nende mälestuste kaudu anda teada tänapäeva noortele, milline raske olukord oli riigi taasrajamise alguses.”

Urmas Sõõrumaa kohta ürles politseimuuseumi juht Andrus Eesmaa. „Tal on kindlasti rääkida erakordseid juhtumeid 90ndatest, kuid ka oskust võrrelda Eesti julgeolekut miilitsana töötades ja alles iseseisvunud vabariiki turvates.“

SA Virumaa Muuseumid Eesti Politseimuuseum asub Rakveres, Tallinna tn 3.

Head Uudised GoodNews