1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Soovid kuulata Riigikogu komisjonide helisalvestisi?
Soovid kuulata Riigikogu komisjonide helisalvestisi?

Soovid kuulata Riigikogu komisjonide helisalvestisi?

DIGITAL CAMERARiigikogu hakkab soovijatele avaldama komisjonide helisalvestisi, tagades samas, et need ei sisalda salastatud teavet.

Riigikogu juhatus tegi reedel riigikogu kantseleile ülesandeks täita teabenõuded komisjonide helisalvestiste kohta. Seejuures peab olema tagatud avaliku teabe seadusest, riigisaladuse ja salastatud välisteabe seadusest, isikuandmete kaitse seadusest ja muudest seadustest tulenevate kohustuste täitmine.

“Juhatus tegi lõpu viimased kümme aastat väldanud komisjonide istungite valikuta salastamisele. See on olnud enamikel juhtudel tarbetu ja toonud kaasa usaldamatuse riigikogu suhtes. Riigikogu ei vaja enda ja rahva vahele vallikraave ja müüre,” ütles riigikogu esimees Eiki Nestor.

Selleks, et täita teabenõuded kooskõlas seadustega, tuleb kantseleil soovitud salvestistel kajastatud teavet eelnevalt kontrollida, et vältida isikute õiguste ja riigi saladuste riivet.

Laekunud teabenõuete rahuldamise küsimust arutas juhatus ka fraktsioonide ja komisjonide esimeestega läinud kolmapäeval.

Head Uudised GoodNews