1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. SOTSIAALMAJUTUSÜKSUS MUUDETAKSE ENERGIASÄÄSTLIKUKS! Tallinna vanim sotsiaalmajutusüksus läbib põhjaliku noorenduskuuri
SOTSIAALMAJUTUSÜKSUS MUUDETAKSE ENERGIASÄÄSTLIKUKS! Tallinna vanim sotsiaalmajutusüksus läbib põhjaliku noorenduskuuri

SOTSIAALMAJUTUSÜKSUS MUUDETAKSE ENERGIASÄÄSTLIKUKS! Tallinna vanim sotsiaalmajutusüksus läbib põhjaliku noorenduskuuri

head uudisedPõhja-Tallinnas aadressil Tuulemaa tn 6 asuv sotsiaalmajutusüksus muudetakse energiasäästlikuks ning saab ühtlasi uue moodsasse linnapilti sobiva välisilme.

Tallinna Linnavaraamet sõlmis Tuulemaa 6 rekonstrueerimiseks töövõtulepingu OÜ-ga Vanalinna Ehitus, ehitustööde kogumaksumus on 591 270,91 € ning tööde teostamise tähtaeg 10 kalendrikuud.

„Endise ühiselamu rekonstrueerimistööde eesmärk on suurendada hoone energiatõhusust,“ ütles abilinnapea Eha Võrk. „Seejuures arvestatakse nõudeid sisekliimale ja parandatakse hoone arhitektuurset väljanägemist.“

Rekonstrueerimistööd näevad ette sokli ja fassaadi soojustamise, pööningulae lisasoojustamise, akende vahetuse, välisuste vahetuse, varikatuste ja sissepääsutreppide korrastamise, koridorides ja fuajees ripplagede ehitamise koos valgustite vahetusega, küttesüsteemi rekonstrueerimise, soojussõlme rekonstrueerimise, soojustagastusega ventilatsioonisüsteemi rajamise ning elektrisüsteemi ja automaatika ehitamise.

Sotsiaalmajutusüksustena võeti esmalt kasutusse Akadeemia tee 34 asuvad ruumid ja Tuulemaa tn 6 asuv hoone. Tuulemaa tänav 6 sotsiaalmajutusüksuses on 220 voodikohta.

Tuulemaa tn 6 on 1960. aastal ehitatud telliskivihoone, mille välisseinte soojapidavus on väga halb. Seetõttu on maja kommunaalkulud kõrged, kuna külmal ajal köetakse keskküttele lisaks elektriga juurde.

Sotsiaalmajutusüksus on hoone või hoone osa, milles asuvates ruumides antakse isiku kasutusse voodikoht koos üksuses olevate elamiseks vajalike asjade ja osutatavate teenuste kasutamise õigusega. Ühtlasi on sotsiaalmajutusüksustes olemas kriisitoad, kuhu majutatakse näiteks põlengu tõttu eluaseme kaotanud peresid. Sotsiaalmajutusüksus on oluliseks vaheetapiks öömaja ja sotsiaal- või munitsipaalkorteri vahel.

Head Uudised GoodNews