1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik läheb Riigikokku
Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik läheb Riigikokku

Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik läheb Riigikokku

400029_341082462585015_368748467_n13. novembril kell 9:30-15:00 toimub Riigikogus sotsiaalsete ettevõtete mess, et näidata Riigikogu liikmetele ja töötajatele sotsiaalse ettevõtluse tugevaid tegijaid ning tutvustada selle sektori võimalusi eestimaalaste heaolu tõstmiseks.

„Samal päeval arutatakse Riigikogus kodanikuühiskonna arengut riiklikult tähtsa küsimusena,“ märkis Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse esimees Jaan Aps. „Kodanikuühenduste kitsaskohaks on nende väiksus ja ressursinappus võrreldes väljakutsetega, millega tegelevad. Sotsiaalsed ettevõtted suudavad ettevõtlustulu abil oma tegevusvaldkonda raha juurde tuua, olles sedasi riigile elujõulisemateks partneriteks ka avalike teenuste pakkumisel. Peame koos leidma võimalusi selle sektori kasvatamiseks Eestis.“

Sündmusel esitlevad sotsiaalsed ettevõtted oma teenuseid ja tooteid, mille müügitulu abil aidatakse mõnes valdkonnas eestimaalaste heaolu tõsta. Näiteks on valikus pimemassööride massaaž, Eesti maapiirkondade väiketootjate šokolaadid ja mesi, vaegnägijate poolt valmistatud harjad ja raskustes perede aitamiseks raha kogumiseks mõeldud kodukaubad. Kuna on just õige aeg jõulukinkide varakult hankimiseks, saab soetada ka käsitööna valminud jõulukaarte, küünlaid, mänguasju ja keraamikat, mille autoriteks tööturul vähemate võimalustega sihtrühmad.

Mess keskendub sotsiaalsete ettevõtete tutvustamisele, et suurendada seeläbi  potentsiaalsete tarbijate teadlikkust ning tõsta sotsiaalsete ettevõtete müügisuutlikkust. Lisaks annab messil osalevate organisatsioonidega tutvumine hea ülevaate mõningatest sotsiaalse ettevõtluse sektori poolt pakutavatest võimalustest Eesti sotsiaal- ja majandusarengu toetamiseks.

Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku eesmärk on sotsiaalsete ettevõtete arvu, suutlikkuse ja positiivse mõju suurendamine Eestis ning sotsiaalse ettevõtluse väärtustamine tegevusvaldkonnana meie ühiskonnas.

Head Uudised GoodNews