1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Statoil kutsub üles varakult autosid külmahooajaks ette valmistama
Statoil kutsub üles varakult autosid külmahooajaks ette valmistama

Statoil kutsub üles varakult autosid külmahooajaks ette valmistama

statoil-logoEnne esimeste öökülmade saabumist soovitab Statoil Eesti autojuhte jahedamate ilmastikuolude saabumiseks oma auto hoolikalt ette valmistada – kontrollida rehvirõhku ja aku laetust, vahetada aknapesuvedelikku, vältida pooltühja paagiga sõitmist ning veenduda, et kasutatav kütus on külmakraadideks sobilik.

“Ilmajaam lubab esimesi lumehelbeid juba selle nädala lõpuks, mille tõttu on just praegu õige aeg hakata autot ette valmistama jahedamaks perioodiks,” ütles Statoil Fuel & Retail Eesti ASi mootorikütuste tootejuht Indrek Sassi.

Külmemate ilmade saabudes on kasulik hoida kütusepaaki võimalikult täis ning vältida pooltühja kütusepaagiga sõitmist, sest nii hoiab ära temperatuuride erinevusest tekkida võiva kondensvee tekkimise kütusepaagi seinale. “Kütust tankides on mõistlik veenduda, et selle külmakindlus oleks piisava varuga ja toimiks näiteks ka kahe nädala pärast kui ilm võib oluliselt jahedam olla,”  juhib Indrek Sassi autojuhtide tähelepanu. Kõikides Statoili teenindusjaamades müüdav diislikütus on juba täna külmataluvusega vähemasti -21 kraadi.

Sassi soovitab autojuhtidel küsida oma kütusemüüja käest diislikütuse külmakindluse kohta vastavussertifikaati, kus on kirjas nii hägustumispunkt kui ka külmfiltri ummistumispunkt. “Statoili teenindusjaamades võib iga klient küsida kütusesertifikaati, et veenduda toote vastavuses ilmastikutingimustele. Kütuse kvaliteediga seonduvate ebameeldivuste vältimiseks peab tankima usaldusväärsetest tanklatest,” lisas Sassi.

Jahedamate ilmade saabudes on mõistlik üle kontrollida sõiduki rehvirõhud, et tagada rehvirõhu vastavus autotootja soovitustele. “Kõikides Statoili teenindusjaamades on näiteks olemas õhk-vesi kapid, milles sisalduva automaatse rehvipumpamisseadmega on võimalik rehvirõhku kontrollida ja reguleerida,” ütles Sassi.

Ootamatuste vältimiseks oleks mõistlik juba täna panna autosse jääkaabits ja suvise aknapesuvedeliku asemel hakata kasutama külmakindlat talvist aknapesuvedelikku. Tasub ka kontrollida aku laetust ja mahutavust, et nii ära hoida esimeste miinuskraadide ilmumisel tühjast akust tingitud käivitusprobleeme.

Head Uudised GoodNews