1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Stockmann soosib kasutama korduvkasutatavaid kotte
Stockmann soosib kasutama korduvkasutatavaid kotte

Stockmann soosib kasutama korduvkasutatavaid kotte

Stockmann panustab ostukottide tarbimise vähendamisse, laiendades korduvkasutatavate ostukottide valikut ning alustades koostööd Eestimaa Looduse Fondiga.

Alates 1. veebruarist 2018 muutuvad Stockmanni Tallinna kaubamajas kõik ostukotid, sealhulgas nii kile- kui paberkotid, tasuliseks. Ühtlasi laiendab Stockmann oluliselt korduvkasutatavate ostukottide valikut, et pakkuda keskkonnasäästlikumaid alternatiive. Eesti metsade ja soode kaitsetegevusteks annetab ettevõte 2018. aastal 10 000 EUR Eestimaa Looduse Fondile, lisaks planeeritakse teemakohaseid teavituskampaaniaid ja ühistegevusi.

Uus disain ning vastutustundlikumad valikud

Kõnealune muudatus on vaid väike osa Stockmanni tegevustest vastutustundlikkuse ja keskkonnasäästlikkuse vallas. Stockmann on 2017. a jooksul juba asendanud senised kilekotid vähemalt 80% ulatuses taaskasutatavast materialist valmistatud ja biolagunevate kilekottidega ning uued paberkotid on valmistatud FSC sertifitseeritud puitmaterjalist.

Stockmann Delikatessi valikusse on lisandunud vähemalt 85% ulatuses taaskasutatavast suhkruroost valmistatud mahukas ostukott; moe-, kodu- ja iluosakonnas on saadaval mitmekülgne valik korduvkasutatavaid ostukotte, teiste hulgas näiteks Globe Hope vanadest reklaambänneritest valmistatud ostukotid, Iittala X Issey Miyake kokkuvolditav disainkott, Marimekko signatuurmustritega värvilised tekstiilkotid jpt.

Vähem prügi ja loodus tänab sind

Igal aastal jõuab miljonite tonnide viisi plastik- ja paberjäätmeid maailma meredesse ning metsadesse, mis mõjutab nii sealset taimestikku kui loomastikku. Tänaseni ei ole leitud piisavalt efektiivseid võimalusi nende jäätmete koristuseks, küll aga saab igaüks olukorda igapäevaselt oma tarbimiskäitumisega mõjutada – näiteks vähendades kasutatavate ostukottide hulka.

“Ostukottide tasustamine on üks väikseid ja lihtsaid, kuid efektiivseid viise nende tarbimiskoguste vähendamiseks. Igal ostukorral ei vaja me tegelikult uut kotti, samas mõjutab ka kõige väiksem kile- või paberkott meie elukeskkonda. Meie peamine eesmärk on vähendada igasuguste ostukottide tarbimist ning teha see oma klientidele võimalikult lihtsaks”, lisab Stockmanni Tallinna kaubamaja direktor Marge Türner.

Head Uudised GoodNews