1. Avaleht
  2. Haridus
  3. SÜNNIPÄEVAD! Kaks legendaarset kooli tähistavad koolide sünnipäeva korvpallishowga
SÜNNIPÄEVAD! Kaks legendaarset kooli tähistavad koolide sünnipäeva korvpallishowga

SÜNNIPÄEVAD! Kaks legendaarset kooli tähistavad koolide sünnipäeva korvpallishowga

Sünnipäevad1Täna tähistavad kaks Tallinna kooli oma väärikaid sünnipäevi korvpallishowga Vabaduse väljakul – Gustav Adolfi Gümnaasium sai 385 ja Tallinna Reaalkool sai 135 aastaseks.

Korvpallishow kuulutasid avatuks ja tervitasid Vabaduse väljakule kogunenud kooliperesid tegevlinnapea Taavi Aas ja abilinnapea Mihhail Kõlvart, soovides pealinna väärikatele koolidele sõbralikku mõõduvõtmist nii spordis kui igapäevases koolitöös. Ürituse patrooniks on endine tippkorvpallur Margus Metstak.

Vabaduse väljakule paigaldatud korvpalliväljakul mängisid omavahel kõikide vanuseklasside õpilaste, vilistlaste  ja õpetajate koondised, vahepaladeks tantsutüdrukute etteasted. Mängudele elasid kaasa rongkäigus Vabaduse väljakule saabunud koolide õpilased, õpetajad ja vilistlased.

Sünnipäevad5

Mõlemad koolid on spordis mõõtu võtnud juba alates 7. juunist 1920, mil toimus esimene kahe kooli vaheline korvpallilahing. Koolijuhtide sõnul on saanud traditsiooniks, et iga viie aasta järel kohtuvad kaks kooli korvpallis ja et tore ja sportlik avalikus linnaruumis peetav kahe kooli korvpallimatš sümboliseeriks noorte liikumist ja sporti ning seda, et sama tähtis kui teadmiste ja tarkuse omandamine on ka hool ja teadlikkus oma tervise ja aktiivse liikumise eest. Kuigi ollakse ajaloolised konkurendid, tehakse tänapäeval eelkõige tõhusat koostööd lastele parima hariduse võimaldamiseks.

Sünnipäevad4

Mängud algasid kell 10.00 ja kestavad üle keskpäeva, lõputseremoonia toimub esialgsetel andmetel kell 13.00

Head Uudised GoodNews