1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Suur jääkaru päev Tallinna Loomaaias
Suur jääkaru päev Tallinna Loomaaias

Suur jääkaru päev Tallinna Loomaaias

Jääkaru Friida pojaga, Foto: Maaja Kitsing
Jääkaru Friida pojaga, Foto: Maaja Kitsing

29. märtsil kella 12-15 toimub Tallinna Loomaaias jääkaru päev.

Tallinna loomaaia jääkarud väärivad oma päeva. Sellel kevadel valmib uue polaariumi eskiisprojekt, mis on teoks saanud tänu headele annetajatele, kes jääkaru uue kodu valmimise projekti on toetanud. Sinnamaani, kuni loomaaia põhja-alade asukad – jääkarud, grööni muskusveised ja hülged oma uude asupaika kolida saavad, on lisaks uhkele plaanile vaja ka aega ja raha. Heade ootuste tuules on jääkarude Friida ja Nordi peresse juba 24. novembril sündinud tore karulaps, kelle pesakoopa juures kogu jääkarupäev toimub. Lisaks jääkarude jälgimisele saab zooloogide juttu kuulates ka targemaks.

Jääkarupere – ema Friida koos pojaga – lastakse pesapuurist õue kell 11 hommikul. Kell 12 tutvustab Mati Kaal valmivat polaariumiprojekti, mille lõpliku teostumise järel erineks jääkarude ja teiste põhja-asukate elupaik loomaaia põhjavärava kõrval oluliselt praegusest. Pärast polaariumi tutvustamist saab väike jääkarupreili endale nime, mille on välja pakkunud vaderiks olev Tallinna Vesi. Aleksei Turovski jutt jääkarude kaitsest ja olukorrast looduses algab kell 13 ja Anne Saluneem, kellel eelmisel nädalal täitus 50 aastat tööstaaži loomaaias, tutvustab jääkarude käitumist ja toitumisharjumusi kell 14.

Karu kohviku ruumides saab vaadata juba varem külastajate poolt näitusele toodud mängu-jääkarusid ja soovi korral neile oma hinnang anda. Paljudele silma hakanud mängukaru omanikku ootab loomaaia kinkekaart. Loomaaia sõprade telgis loositakse auhinnad nende võistluses osalejate vahel, kes jääkaru poja sugu ennustasid. Samas saab jääkarude uue kodu projekti toetuseks tehtud annetuste eest vildist või martsipanist jääkarusid ja koduseid küpsetisi, mille on valmistanud loomaaia sõprade seltsi liikmed.

Jääkarupäeva viib läbi Tallinna loomaaed koos Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsiga, külalistele jagab AS Kalev oma uut vahvlikommi “Põhjakaru”.

Kassad on avatud põhjaväravas 9-17, loomaaed suletakse kell 19. Jääkaru päevale pääseb loomaaia piletiga.

Head Uudised GoodNews