1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Suurbritannia rahvusteatri etendused toovad tippnäitlejad otseülekandes Eesti kinolinale
Suurbritannia rahvusteatri etendused toovad tippnäitlejad otseülekandes Eesti kinolinale

Suurbritannia rahvusteatri etendused toovad tippnäitlejad otseülekandes Eesti kinolinale

Skylight2Forum Cinemas jätkab ka sel hooajal Suurbritannia Kuningliku Rahvusteatri lavastuste otseülekannete näitamist Eesti kinodes. Sel sügishooajal toob kino teatriaustajateni neli lavastust, mis pakuvad elamusi nii antiiktragöödiate, õudusklassika kui ka kaasaegsete näidendite austajatele.

Esimesena jõuab kinopublikuni otseülekandes 4. septembril Tallinnas ja kordusena 9. septembril Tartus Euripidese „Medeia“, kriipivalt traagiline lugu emast, kes kättemaksuks reetmise eest mõrvab omaenda lapsed. Klassikalisest antiiksest tragöödiast on aga asi kaugel, sest lugu on toodud kaasaegsesse maailma. Eriliseks tõmbenumbriks on etenduses ka selle muusika. Sünget lavastust saadavad kummitusena ansambel ja koor, kes esitavad inglise indie-pop duo Goldfrapp loodud muusikat ning kehastavad laulu ja tantsuga omamoodi moraalset kompassi, mis sunnib ühel hetkel tundma Medeiale kaasa, järgmisel aga hirmu tema koletu kättemaksu ees.

Medeia2Teise etendusena linastub kinodes paljulavastatud Tennessee Williamsi näidend „Tramm nimega „Iha““. Tegu on julge uuslavastusega, milles legendaarsest „Salatoimikutest“ Scully rollist ammugi tuttav Gillian Anderson kehastab meisterlikult näidendi kangelannat, diivalikku Blanche DuBois’d. Näidend, mille etendused Londoni Young Vic teatris müüdi välja rekordkiirusel, jõuab otseülekandes meie kinopublikuni 16. septembril.

Kolmandaks kannab Forum Cinemas 15. oktoobril Londonist üle Mary Shelley „Frankensteini“, mis naaseb lavalaudadele ja kinoülekandena, kuna publikunõudlus ja kõmu ei tahtnud vaibuda ka pärast seda, kui lavastuse mängimine lõpetati.  Lavastuses astub peaosas üles meie televaatajaid BBC’s Sherlock Holmesi rollis hurmanud Benedict Cumberbatch. Etenduse lavastaja on Oscari-võitjast filmirežissöör Danny Boyle, kelle taktikepi all on valminud kultusfilm „Trainspotting“ ning kes on lavastanud talle Oscari toonud filmide „Rentslimiljonär“ ja „127 tundi“ kõrval ka 2012. aasta Londoni suveolümpia avatseremoonia.

NT Live sügishooaja lõpetab 23. oktoobril „Skylight“, mille peaosas astub lavalaudadele Bill Nighy. Viimane kehastab üleolevat restoraniärimeest, kes püüab pärast abikaasa surma naasta oma kunagise ettekandjast armukese embusesse. Eesti filmisõprade südamed võitis Nighy tõenäoliselt oma kohtlase maneeriga nii filmis „Armastus on see“ rokkstaari kui „Ainult aja küsimus“ ajarändurist isa kehastades. Nighy lavapartneriks on „Suurest Gatsby’st“ tuntud Carey Mulligan, kusjuures kriitikute hinnangul on kahe näitleja mängustiilide konflikt pea sama terav kui nende kehastatavate endiste armukeste ideoloogiline klassikonflikt.

Forum Cinemas Tallinna ja Tartu kinodes linastuvad teatriülekanded on inglise keeles ja inglisekeelsete subtiitritega.

Head Uudised GoodNews