1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Svingikuningas Raimond Valgre auks toimuvad kevadõhtu kontserdid
Svingikuningas Raimond Valgre auks toimuvad kevadõhtu kontserdid

Svingikuningas Raimond Valgre auks toimuvad kevadõhtu kontserdid

Valgre_A2_2014_printArmastatud svingikuninga Raimond Valgre loomingule, kelle laulud on leidnud koha iga eestlase südames, teevad neljal kevadõhtul kontsertetendusega “Kohtumine Valgrega” kummarduse näitleja Rain Simmul ja muusik Jaan Sööt. Oma põlvkonna üks tugevamaid meesnäitlejaid Rain Simmul ja muusik Jaan Sööt, kelle elus Valgre laulud on olnud olulised juba lapsepõlvest saati, toovad aprillis vaatajate ning kuulajate ette emotsionaalse kontsertetenduse Raimond Valgrest. Lisaks meile kõigile tuntud lauludele kõlavad kontsertetendusel ka katkendid Raimond Valgre kirjavahetusest, mis lubavad meil heita pilku selle andeka mehe mõtetesse ja tunnetesse.

 

Rain Simmul
Rain Simmul

Olles ise kehastanud Raimond Valgret temast tehtud eluloofilmis “Need vanad armastuskirjad” hindan väga Valgre loomingu siirust,lihtsust ja julgust olla enda vastu aus. Ja ma arvan,et tänu sellele võib tema looming minna korda ka paljudele teistele. See on ka üks põhjustest, miks minu südames sai küpseks soov teha tema loomingule kummardus kaunil kevadisel armumiseperioodil ,” rääkis Rain Simmul. “Kontsertetenduse oleme suuresti üles ehitanud toetudes Raimondi kirjavahetusele oma armastatud daami Niina Nikolajevna Vassiljevaga ning tema enda kirjutatud eluloole, mille ta Niinale koos enda tehtud joonistustega saatis,” lisas Simmul.

 

 

Jaan Sööt
Jaan Sööt

 

“Minu vanaisa mängis koos Valgrega Eesti Laskurkorpuse ansamblis ja osales mitmete tolleaegsete laulude esiettekandmistel. Seetõttu on mul Valgre muusikaga n-ö isiklik suhe täiesti olemas,” lisas Jaan Sööt.

Kontserttuuri ajad:

R 18. aprill – Mooste mõisa Folgikoda, kell 19
L 19. aprill – Kuressaare Kultuurivara, kell 19
P 20. aprill – Tallinn, Mustpeade Maja, kell 18
L 26. aprill – Vihula mõis, kell 17

Piletid on müügil Piletilevis.

Head Uudised GoodNews