1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Taasiseseisvumispäeval ootab Eesti Ajaloomuuseum kõiki külla
Taasiseseisvumispäeval ootab Eesti Ajaloomuuseum kõiki külla

Taasiseseisvumispäeval ootab Eesti Ajaloomuuseum kõiki külla

Maarjamäe loss

MAARJAMÄE LOSSIS (Pirita tee 56, Tallinn) on avatud pidupäevale kohased näitused: Eesti Vabariigi ajaloost kõnelev mastaapne näitus “Iseolemise tahe” ja vastavatud rändnäitus “Meie inimesed”, mis võrdleb erinevate ühiskonnaliikmete näitel Eesti ühiskonda 1930. aastatel ja tänapäeval.

Lisaks ootame kõiki nautima meeleolukat külalisnäitust Soomest – “Stiilne daam. Lady Ostapecki rõivad ja portreed Ameerikast”. Avatud on ka äratundmisrõõmu ja uusi teadmisi pakkuv Eesti Filmimuuseumi näitus “Siin me oleme. Eesti filmi esimene sajand”.

Muuseumi peahoone taga asub aga kümmekond nõukogudeaegset ideoloogilist monumenti, millest lähiaastatel kujuneb väliekspositsioon.

Eesti Ajaloomuuseumi Maarjamäe loss ja kohvik on avatud kell 10-17. Sissepääs muuseumipiletiga.

SUURGILDI HOONES (Pikk 17, Tallinn) on avatud püsinäitus “VISA HING. 11 000 aastat Eesti ajalugu”, mis aitab mõista Eestis elanud inimeste erakordsust ning tutvustab meid enim mõjutanud ajaloosündmusi. Lisaks ootab külastajaid koostöös Muinsuskaitseametiga valminud näitus “Pärandatud maastikud. Nõukogude aja militaarsed jäljed Saaremaal”, mis tutvustab suuremaid militaarobjekte ja nende tänast seisu Saaremaal.

Lastele pakub mängulusti muuseumi siseõu.

Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoone on avatud kell 10-18. Sissepääs muuseumipiletiga.

Avatud on Börsi käigus asuv Eesti Ajaloomuuseumi Muuseumipood.

Head Uudised GoodNews