1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TÄIEGA VAHVA! 133 uut lastelaulu tõmbasid käima lauluralli
TÄIEGA VAHVA! 133 uut lastelaulu tõmbasid käima lauluralli

TÄIEGA VAHVA! 133 uut lastelaulu tõmbasid käima lauluralli

Uute lastelaulude konkursi “Lasterikkuse Võlumaailm” korraldajad, Võrumaa Lasterikkad ja Eesti Lasterikaste Perede Liit, ei osanud oodata, et algamas on uus Entel-Tentel-lauluralli kiirusega 100+. Konkursile laekus 133 uut lastelaulu tuntud heliloojatelt ja kodustelt emadelt-isadelt, kel oli see esmakordne oma loominguga väljatulek. Laule hakkavad ritta seadma laulja Gerli Padar, laulev näitleja Inga Lunge, koorijuhid Silja Otsar ja Erki Meister ning raadiohääl Sten Teppan.

Laulukonkurss “Lasterikkuse Võlumaailm” sai kutsutud ellu Eesti Lasterikaste Perede Liidu liikmesorganisatsiooni Võrumaa Lasterikkad poolt. Liidu president Aage Õunap ei osanud arvatagi, et nii paljud heliloojad üleskutsest kinni haaravad ja projektiga kaasa tulevad. “Oleme saanud väga palju positiivset tagasisidet üle Eesti,” sõnas Õunap. “MTÜ Võrumaa Lasterikkad initsiatiiv on olnud inspireeriv ja muljetavaldav. Mul on väga hea meel, et heliloojate sulest sündis niivõrd palju lastelaule, mis kindlasti tee laste ja perede südametesse leiavad,” lausus Õunap.

Laulukonkursiga “Lasterikkuse Võlumaailm” soovivad korraldajad anda edasi sõnumit, kuivõrd rõõmutoov on lasterikkus ning soodustada seeläbi kolmandate laste sündi Eesti riigis. Sünnitusmajades kingitavad heliplaadid on kingitus lasterikastelt lasterikastele, et tervitada värskeid suurperesid. Plaadile lisaks valmivad Pärnumaa Lasterikaste ühingu poolt beebipapud.

Laulukonkurss on projekti esimene osa. 20.septembril toimub konkursi finaalkontsert Viljandi Pärimusmuusika Aidas, kus žürii koos publikuga saavad valida lemmikud laulud, mis salvestatakse stuudios ning mis jõuavad plaadina laulu- ja noodiraamatu vahele. Raamatu illustreerivad laulusõnade järgi lapsed üle Eesti.

MTÜ Võrumaa Lasterikkad juhatuse liige ja idee autor Kadri G Laube on rõõmsalt üllatunud: “Olime valmis, et laekub poole vähem laule, kuid nüüd peame olema valmis duubelplaadiks või lausa selleks, et tuleb kolme plaadiga lastelaulude raamat,” sõnas Laube. “See teeb projekti kordades kallimaks ja vajame enam toetajaid kui seni plaanis oli.” Siit üleskutse kõigile ettevõtetele ja ka eraisikutele – kui teil on soov ettevõtmisele hoogu anda, võite julgesti ühendust võtta Eesti Lasterikaste Perede Liidu või Võrumaa Lasterikkad esindajatega. Projekti toetavad Sotsiaalministeerium ja Eesti Kultuurkapital.

Head Uudised GoodNews